Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑΣ
Εισαγγελική παρέμβαση για το «λουκέτο»

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Γρηγόρη Πεπόνη προκάλεσε το κλείσιμο του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ψυττάλεια από τη Νομαρχία Πειραιά. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν τυχόν ποινικές ευθύνες για την κακή λειτουργία του Κέντρου.

Από την πλευρά της η ΕΥΔΑΠ με ανακοίνωσή της αναφέρει πως «τυχόν εφαρμογή της απόφασης (σ.σ. για κλείσιμο του κέντρου) θα θέσει σε κίνδυνο το οικοσύστημα του Σαρωνικού, αφού περίπου 700.000 κυβικά μέτρα λυμάτων θα παροχετεύονται χωρίς καμία επεξεργασία στη θάλασσα». Ταυτόχρονα, δηλώνει πως «προβαίνει ήδη σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να μην εφαρμοστεί και να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του ΚΕΛ Ψυττάλειας».

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την ανάγκη υλοποίησης των ολοκληρωμένων προτάσεων του ΚΚΕ για τη διαχείριση των αποβλήτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Τετάρτη από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Ακόμα, υπενθυμίζεται η προχτεσινή κοινή δήλωσή των βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Πατσιλινάκου και Ελπίδας Παντελάκη για την απόφαση της Νομαρχίας να κλείσει το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, με την οποία χαρακτήριζαν «"ψευτολεονταρισμούς" που εξυπηρετούν μικροκομματικές σκοπιμότητες», την ενέργεια του νομάρχη.

Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «αποσιωπάται εντέχνως το ποιος ευθύνεται και εδώ και 15 χρόνια πάει το μπαλάκι απ' το ΥΠΕΧΩΔΕ στην ΕΥΔΑΠ, αφήνοντας στο απυρόβλητο των πολιτικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ