Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Δυο μήνες απλήρωτοι

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν φτάσει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα ξενοδοχεία «ΔΕΛΦΟΙ» στο κέντρο της Αθήνας και «ΑΥΡΑ» στη Ραφήνα του κ. Βλαχούλη, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τους μισθούς των μηνών Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, το Ολυμπιακό επίδομα, ενώ ήδη τρέχει και ο Νοέμβρης.

Χτες το πρωί, αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας επισκέφτηκε τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΟΙ», που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνάντηση με τον ιδιοκτήτη, παρουσία όλων των εργαζομένων, οι συνδικαλιστές δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν την κοροϊδία και τον εμπαιγμό από τον κ. Βλαχούλη, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα εξοφλούσε τους εργαζόμενους στις 15 Νοέμβρη (δηλαδή χτες). Απαίτησαν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων, χωρίς κανένα περιθώριο αναμονής, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή μετά από αίτημα του συνδέσμου, κλιμάκιο του ΙΚΑ, πραγματοποίησε έλεγχο στο ξενοδοχείο, στο οποίο, εκτός από τους απλήρωτους εργαζόμενους, δούλευαν και τρεις ανασφάλιστοι. Ο κ. Βλαχούλης αναγκάστηκε χτες το απόγευμα να καταβάλει κάποια χρήματα στους εργαζόμενους, παρουσία συνδικαλιστών του Συνδέσμου. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στα δυο ξενοδοχεία και οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισαν στον ιδιοκτήτη ότι αν μέχρι σήμερα δε δεσμευτεί γραπτά για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Σημειώνεται ότι, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, στο ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΟΙ» το μήνα Αύγουστο το ξενοδοχείο ήταν πλήρες, ενώ η τιμή του δωματίου δεν έπεφτε κάτω από τα 450 ευρώ τη βραδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ