Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων

Ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική της πολύχρονης λιτότητας, διαδήλωσαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και ΤΑΕ όλης της Κρήτης, με Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ηράκλειο.

Η παγκρήτια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο και αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου και δόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης.

Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στα φάρμακα, την αύξηση στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ καθώς και την υποβαθμισμένη περίθαλψη που τους παρέχουν τα Ταμεία, με αποτέλεσμα - όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους - να αναγκάζονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία, βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Για τις αυξήσεις που δόθηκαν σημειώνουν πως πρόκειται για ψίχουλα αφού τη στιγμή που η ακρίβεια καλπάζει η κυβέρνηση δίνει στους συνταξιούχους αυξήσεις μόνο από 0,50 έως 1 ευρώ.

Οι συνταξιούχοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κατέβουν και πάλι στους δρόμους με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις της Κρήτης, εάν δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ