Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΙΚΑ
Αγωνιστική επιστροφή στα ταμεία

Ο Δ. Μαυροδόγλου και ο Β. Γεωργαντάς θα εκπροσωπήσουν και πάλι τους συνταξιούχους στις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων

Στιγμιότυπο απ' το χτεσινό διάβημα στο υπουργείο Εργασίας
Στιγμιότυπο απ' το χτεσινό διάβημα στο υπουργείο Εργασίας
Τη δέσμευση για την επιστροφή στις διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων, του προέδρου και του γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δ. Μαυροδόγλου και Β. Γεωργαντά, αντίστοιχα, απέσπασαν χτες οι συνταξιούχοι που πραγματοποίησαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ομαδικό διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης. Τη δέσμευση ανακοίνωσε μετά από την έντονη αγωνιστική πίεση των συνταξιούχων η διευθύντρια του γραφείου του υπουργού Π. Παναγιωτόπουλου, κ. Μπουγά. Οι συνταξιούχοι, ωστόσο, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Πέμπτη στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας σε περίπτωση που η δέσμευση δε γίνει πράξη μέχρι τότε.

Υπενθυμίζεται ότι με προκλητική απόφαση του υπουργού Π. Παναγιωτόπουλου πετάχτηκε έξω από τη διοίκηση του ΙΚΑ ο Δ. Μαυροδόγλου που εκπροσωπεί χιλιάδες συνταξιούχους και στη θέση του διορίστηκε κομματικός εγκάθετος. Με τον ίδιο τρόπο είχε απομακρυνθεί από τη διοίκηση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης των Εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ) και ο Β. Γεωργαντάς γραμματέας της Ομοσπονδίας. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει ακόμα καλύτερα τις διοικήσεις των Ταμείων ώστε οι αντιασφαλιστικές τους επιλογές να μη «σκοντάφτουν»... σε εμπόδια.

«Θέλουν να μας διώξουν από τα Ταμεία, για να κουκουλώνουν την παρανομία», «πάρτε τώρα πίσω τους δοτούς, έχουμε αντιπροσώπους αιρετούς», ήταν ορισμένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι συνταξιούχοι έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Μαυροδόγλου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, υπογράμμισε τη σπουδαιότητα συμμετοχής των συνταξιούχων στους αγώνες, γιατί όπως τόνισε μόνο αυτοί μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Παρά την προσπάθεια της διευθύντριας του υπουργού να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την απομάκρυνσή τους από τα Ταμεία, «την πολιτική ευθύνη - τόνισε ο Δ. Μαυροδόγλου - έχει ο υπουργός Απασχόλησης». Κάλεσε τους συνταξιούχους σε αγωνιστική επιφυλακή μέχρι η δέσμευση που δόθηκε να γίνει πράξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας διαρκείας η μόνη απάντηση (2006-05-25 00:00:00.0)
Αρνηση και ...επίπληξη! (2000-06-22 00:00:00.0)
"Πες πως είναι ένα περιβόλι με λουλούδια... " (1997-04-30 00:00:00.0)
Αντεπίθεση των καταπιεσμένων και αδικημένων (1996-11-08 00:00:00.0)
Αγώνας υπεράσπισης της κοινωνικής ασφάλισης (1996-06-15 00:00:00.0)
Πανελλαδική, αγωνιστική απάντηση (1996-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ