Τρίτη 16 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αναισθησία χωρίς τέλος

Δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός των αναπήρων που μαστίζονται απ' την ανεργία, απ' τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και απ' την ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ).

Ο περίφημος νόμος 2643/98 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τις προσλήψεις των ανθρώπων με αναπηρίες (ΑμεΑ), εξελίχτηκε σε ξετσίπωτο ψηφοθηρικό παιχνίδι σε βάρος τους. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συστηματικά ενεργοποιούσε προεκλογικά το Ν. 2643/98 για προσλήψεις ατόμων ειδικών κατηγοριών, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των ανάπηρων και άλλων ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και των οικογενειών τους. Αν και ο νόμος προβλέπει να γίνονται προκηρύξεις κάθε χρόνο, στα έξι χρόνια απ' την ψήφισή του έχουν γίνει μόλις τρεις προκηρύξεις - πάντα παραμονές εκλογών - απ' τις οποίες προσλήφθηκαν ελάχιστοι ανάπηροι.

Στην ίδια αντιλαϊκή ρότα κινείται και η κυβέρνηση της ΝΔ, που με το πρόσχημα ότι θα κάνει αλλαγές στο νόμο, αρνείται να τον ενεργοποιήσει για το 2004.

Και μετά από όλα αυτά, η ΕΣΑΕΑ που επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ εποιούσε την νήσσαν για το θέμα, εκδίδει ...για τα μάτια του κόσμου, τη μια ανακοίνωση μετά την άλλη, ζητώντας ενεργοποίηση του νόμου. Κι ας γνωρίζουν οι εκπρόσωποί της ότι από αυτές τις προκηρύξεις ελάχιστα ωφελούνται οι ανάπηροι, αλλά και ότι η εργασία γίνεται μακρινό όνειρο για τους ανάπηρους στις βάρβαρες συνθήκες που δημιουργεί η εφαρμοζόμενη πολιτική.

Γι' αυτό και οι ανάπηροι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη και να συσπειρωθούν γύρω από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων που παλεύει για τα δικαιώματα των αναπήρων, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής που βάζει τους ανάπηρους στο περιθώριο.


Ν.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ