Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑ
Παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος

Για την υπόθεση της παραχώρησης σε επιχειρηματίες πέντε ακτών του ΕΟΤ στην παραλία του Σαρωνικού

Σε δίκη παραπέμπεται ο Α. Χωμενίδης, πρώην διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Τουριστικών Ακινήτων (ΕΤΑ) για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Η υπόθεση αφορά τη σκανδαλώδη παραχώρηση πέντε ακτών του ΕΟΤ που έγινε το 2001 σε κοινοπραξίες.

Με Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Α. Χωμενίδης θα δικαστεί στις 24 Νοέμβρη, μετά από μηνυτήρια αναφορά της «Συντονιστικής επιτροπής για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού».

Σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική σημειώνει πως οι πέντε ακτές «αντί να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραδόθηκαν στις αρχές του 2001 σε διαπλεκόμενα συμφέροντα για ένα κομμάτι ψωμί. Στην υπόθεση αυτή της διαπλοκής, δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα, καθώς η αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού καλούσε ανοιχτά τα ΜΜΕ να κάνουν τους εργολάβους στις ακτές».

Υπογραμμίζει, επίσης, «πως παρόλο που η διαπλοκή είναι πρώτο θέμα στην επικαιρότητα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, τηρούν σιγήν ιχθύος για τη δίκη. Τόση συζήτηση περί Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, περί πιστοποιητικών διαφάνειας και όλοι κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι η μόνη περίπτωση που το ΕΣΡ, όχι μόνο έδωσε πιστοποιητικά διαφάνειας, αλλά παρέπεμψε την υπόθεση στον εισαγγελέα, είναι ο διαγωνισμός περί παροχής δημόσιων υπηρεσιών στις 5 ακτές του ΕΟΤ, όπου η ίδια προκήρυξη καλούσε ανοιχτά τα ΜΜΕ να λάβουν μέρος».

Δεν είναι τυχαία, τονίζει, «ούτε η σύνθεση των επιχειρηματικών σχημάτων που πήραν τις Ακτές, ούτε το γεγονός ότι παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά η ΝΔ, αλλά και μετεκλογικά ο κ. Αβραμόπουλος, η ΝΔ ετοιμάζεται να υλοποιήσει μαζικά την περιβαλλοντοκτόνα, κοινωνικά ανάλγητη και αντιαναπτυξιακή πολιτική Χριστοδουλάκη περί ΕΤΑ ΑΕ, παραχωρώντας στα ιδιωτικά συμφέροντα την ίδια την Εθνική Επικράτεια. Το οικονομικό έγκλημα οδηγείται στην τιμωρία του. Το εισιτήριο στις ακτές τριπλασιάστηκε και έγιναν απλησίαστες στο μέσο βαλάντιο. Ο αγώνας συνεχίζεται για την απόδοση των ακτών στους φυσικούς κατόχους, δηλαδή τους πολίτες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ