Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λύση μακριά από τις ανάγκες

«Αναγνωρίζεται» από την κυβέρνηση ένα από τα πάγια αιτήματα των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας. Οχι φυσικά όπως ζητούν οι συνδικαλιστές, εδώ και χρόνια, αλλά υπό τη μορφή επιδόματος και την επέκταση της πλασματικής 5ετίας σε όλους τους ενστόλους (αστυνομικούς, πυροσβέστες και λιμενικούς).

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, επισημαίνεται πως η κυβέρνηση «υλοποιεί την εξαγγελία της και αναγνωρίζει την επικίνδυνη φύση του επαγγέλματος του ένστολου προσωπικού, ικανοποιώντας πάγιο αίτημά του». Εξαγγέλλει έτσι, το επίδομα, που θα τους δοθεί από 1η Σεπτέμβρη 2005 και θα ανέρχεται στο 2% του βασικού μισθού του ανθυπολοχαγού για τα επόμενα 4 έτη. Παράλληλα επεκτείνει την 5ετία σε όλο το προσωπικό.

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές δε φαίνονται διατεθειμένοι να προβούν σε διαμαρτυρία άμεσα, εκτός της συγκέντρωσης που έχουν προγραμματίσει για τις 30 Νοέμβρη - αν δεν ανασταλεί και αυτή - καθώς όπως απάντησαν στις ανακοινώσεις των υπουργείων «παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξαγγελίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ