Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εργα βιτρίνας για ... προεκλογική κατανάλωση

Για την πολιτική που εφαρμόζει και με την οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί σε μοχλό υλοποίησης της πολιτικής της κεντρικής εξουσίας, κατηγόρησε τη σημερινή πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη - Τώρα» Αγάπιος Σαχίνης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος. Οχι μόνον η πλειοψηφία του δήμου, αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εξήγησε, έχουν υιοθετήσει τη λογική να εφαρμόζονται μορφές διαχείρισης, με κριτήρια την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, την ανταποδοτικότητα, την κερδοφορία.

Πρόσθεσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η διοίκηση του δήμου δεν υπηρετεί ανάγκες της πόλης και των δημοτών της και δε δίνει πλήρη απολογιστικά στοιχεία του περασμένου έτους. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι μόνο το 42% από το τεχνικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πέρσι πραγματοποιήθηκε και από αυτό το 74% έγινε από εργολάβους.

«Τα συνεργεία του δήμου καλούνται μόνο να διορθώσουν τις κακοτεχνίες των εργολάβων», είπε, κάνοντας λόγο για απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου. Οσον αφορά στα προβλήματα της πόλης που όλο και οξύνονται, ο Αγάπιος Σαχίνης ανέφερε τις πρόσφατες πλημμύρες (θα κυκλοφορούμε με γόνδολες στην πλατεία Δικαστηρίων και με κρις κραφτ στην παραλιακή, είπε), τα προβλήματα της ρύπανσης του περιβάλλοντος, το συγκοινωνιακό, την άναρχη και αυθαίρετη λειτουργία των κοινωφελών οργανισμών κλπ.

«Για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, η διοίκηση του δήμου βάζει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών. Το μεγαλύτερο μέρος υλοποίησής του εκχωρείται στους εργολάβους, απαξιώνοντας ταυτόχρονα τις δημοτικές υπηρεσίες. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η υλοποίηση έργων βιτρίνας, που ικανοποιούν μόνο τις εκλογικές ανάγκες της διοίκησης», τόνισε.

Στο ίδιο πνεύμα, κινήθηκε η ομιλία της δημοτικής συμβούλου της παράταξης «Θεσσαλονίκη - Τώρα» Χρυσούλας Γιαταγάνα, η οποία σημείωσε ότι το τεχνικό πρόγραμμα θα πρέπει να συνδέεται με την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

Τέλος, το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, ενώ η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη - Τώρα», συνδέοντας το τεχνικό πρόγραμμα με τον προϋπολογισμό του δήμου, τη λογιστική πολιτική του, τη γενικότερη πολιτική της διοίκησης, το καταψήφισε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ