Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επίθεση φασιστοειδών

Επίθεση από φασιστοειδή δέχτηκαν προχτές το βράδυ, δύο πρώην πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία, ένας εκ των οποίων πραγματοποιεί απεργία πείνας για τη μη έκδοση του Κούρδου αγωνιστή Ταϊλάν. Η επίθεση έγινε στο περίπτερο που έχει στήσει στα Προπύλαια η Επιτροπή Αλληλεγγύης Φορέων και Οργανώσεων για την απελευθέρωση και τη μη έκδοση του Ταϊλάν. Μέσα στο περίπτερο, πραγματοποιούν απεργία πείνας συνολικά τρεις Τούρκοι, πρώην πολιτικοί κρατούμενοι, από τις 3 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, στις 11.30 το βράδυ, περίπου 10 νεαροί από 20 ως 25 χρονών, εμφανίστηκαν έξω από το περίπτερο που βρίσκεται μεταξύ Πρυτανείας και Ακαδημίας. Αφού περικύκλωσαν έναν από τους πρώην πολιτικούς κρατούμενους που βρισκόταν έξω από το περίπτερο, άρχισαν να τον απειλούν με φράσεις όπως «γιατί είστε ακόμα εδώ; Να πάτε στην Τουρκία», αλλά και να τον χτυπούν με ξύλα και κράνη, με γροθιές και κλοτσιές, στο κεφάλι και αλλού. Αγρια ξυλοκοπήθηκε και ένας από τους απεργούς πείνας, ο οποίος ακούγοντας τη φασαρία βγήκε έξω από το περίπτερο.

Αμέσως μετά, ειδοποιήθηκαν μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης, που μετέφεραν τους τραυματίες στον Ευαγγελισμό. Εκεί διαπιστώθηκαν τραύματα στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις. Χτες, οι δυο αγωνιστές κατέθεσαν μήνυση κατ' αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει εξέταση από ιατροδικαστή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ