Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Β/Α ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στ' αντιλαϊκά χνάρια του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Καραμανλής

Στην πεπατημένη της αντιλαϊκής πολιτικής που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ κινήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού στα Γιάννενα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Επιτροπής Περιοχής της Βορειοανατολικής Ελλάδας του ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Στα κεντρικά της σημεία λες και ήταν καρμπόν με ομιλία Σημίτη. Γι' αυτό ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ το μόνο που μπόρεσε να πει είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν υλοποιεί τις προεκλογικές εξαγγελίες του...».

Τα δήθεν «προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας» - σημειώνει η ανακοίνωση - στην πραγματικότητα είναι προγράμματα ενίσχυσης της μεγάλης εργοδοσίας και αναπαραγωγής και διεύρυνσης της ανεργίας και προώθησης των βαθιά αντεργατικών εργασιακών σχέσεων. Καμιά δέσμευση δεν ανέλαβε ο πρωθυπουργός για την επαναλειτουργία του εργοστασίου των ΧΥΤΗΡΙΩΝ της Ηπείρου.

Τα παχιά λόγια για «Ηπειρο Ευρωπαϊκή Πύλη» αποδεικνύονται στην πράξη ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άνοιξαν μια μεγάλη πόρτα για να μπαίνουν στη χώρα μας ανεξέλεγκτα τα αμφίβολης ή κακής ποιότητας αγροτο-κτηνοτροφικά προϊόντα που εκτοπίζουν και περιθωριοποιούν τα αντίστοιχα ελληνικά, συρρικνώνουν τη μικρομεσαία αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τη βιοτεχνία, αυξάνουν την ανεργία και τη φτώχεια.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες, τη νεολαία της Ηπείρου να προβληματιστούν από την ήδη συσσωρευμένη μεγάλη πείρα τους: Οι κατά καιρούς πομπώδεις διακηρύξεις για «ανάπτυξη της Ηπείρου» από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν έβγαλαν την Ηπειρο από την υποβάθμιση και τη φτώχεια αλλά αντίθετα όξυναν όλα τα εργατικά και λαϊκά προβλήματα, συσσώρευσαν μεγάλη ανεργία, κατάστρεψαν παραγωγικές δυνάμεις και αύξησαν κατακόρυφα τα καπιταλιστικά κέρδη.

Γι' αυτό το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία της περιοχής να αντιπαλέψουν και παρεμποδίσουν την πολιτική που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός. Να παλέψουν ενάντια στις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Η ολόπλευρη ανάπτυξη της Ηπείρου όπως και όλης της Ελλάδας προς όφελος του λαού και της νεολαίας - υπογραμμίζει η ανακοίνωση - προϋποθέτει σύγκρουση, ρήξη και ανατροπή αυτής της πολιτικής, απαιτεί τελικά ανατροπή της εξουσίας που την υλοποιεί και τη στηρίζει. Ανάπτυξη για το λαό σημαίνει οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα βασικά μέσα παραγωγής να είναι δημόσια λαϊκή περιουσία. Αυτήν την πολιτική έχει το ΚΚΕ με την πρότασή του για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, που στόχο θα έχει τη λαϊκή εξουσία για την εγκαθίδρυση της λαϊκής οικονομίας, του σοσιαλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ