Τετάρτη 24 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΗΒΑ - «BARILLA»
Νέα κινητοποίηση κατά των απολύσεων

Ξανά στο δρόμο του αγώνα - κι έτσι θα συνεχίσουν - βρέθηκαν οι εργαζόμενοι του εναπομείναντος τμήματος της ΜΙΣΚΟ-BARILLA στην Πάτρα, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του νέου εργοστασίου της πολυεθνικής, στη Θήβα.

Αφορμή, αυτή τη φορά, οι δύο απολύσεις εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία και η αθέτηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, παρουσία του υφυπουργού Απασχόλησης, Γερ. Γιακουμάτου, μόλις τον περασμένο μήνα, αλλά και σε διμερή συνάντηση με το σωματείο, όπου ζήτησε να παραιτηθούν από δικαιώματα και κατακτήσεις.

Χτες, λοιπόν, οι εργαζόμενοι του τμήματος της ΜΙΣΚΟ της Πάτρας πραγματοποίησαν την απεργιακή τους συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου της Θήβας, καλώντας τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων, αλλά και την ανάπτυξη του υποκαταστήματος. Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Κ. Γεωργακόπουλος, πρόεδρος του σωματείου, «πρόθεσή μας είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους, για τη δουλιά και το ψωμί μας. Για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας, μετά και τον τελευταίο εμπαιγμό της εταιρίας, που αναίρεσε τις δεσμεύσεις της και απέλυσε δύο συναδέλφους, αλλά και για την ανάπτυξη της επιχείρησης».

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΜΙΣΚΟ-BARILLA, βρέθηκαν στο μετερίζι του αγώνα και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (όπως έχουν πράξει από την αρχή του αγώνα τους μέχρι σήμερα) από την Πάτρα, τη Βοιωτία και την Εύβοια, συνδικαλιστές του από τα Εργατικά Κέντρα Θήβας και Εύβοιας καθώς και πολλοί εκπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών, από την Πάτρα, το Αίγιο, τον Πειραιά, τη Θήβα και τη Χαλκίδα, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Μυλεργατοϋπαλλήλων-Μακαρονοποιών κλπ., όπως και αντιπρόσωποι-σπουδαστές των «Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας» στο ΤΕΙ Πατρών. Μιλώντας ο Φώτης Κατσικαρώνης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, δήλωσε πως «η διεύρυνση της συμπαράστασης και αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και άλλων λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ πριν και της ΝΔ σήμερα, είναι ελπιδοφόρο γεγονός, που συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του εργατικού και λαϊκού κινήματος».

Εξω από την πύλη, επίσης, από το σωματείο «στήθηκαν» τα μικρόφωνα και την ώρα της αλλαγής βάρδιας, μαζί με το μοίρασμα της ανακοίνωσης του σωματείου, καλούσαν τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα. Εκεί, χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του σωματείου, εκπρόσωπος του ΕΚ Πάτρας, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μυλεργατοϋπαλλήλων και εκπρόσωπος της Γραμματείας Βοιωτίας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ