Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
«Μυρίστηκαν ψητό»

Κατατέθηκαν χτες οι οικονομικές και τεχνικές προσφορές πέντε τεχνικών ομίλων, από τους έξι, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την κατασκευή της υποθαλάσσιας αρτηρίας της Θεσσαλονίκης, με το σύστημα της σύμβασης παραχώρησης, που σημαίνει ότι και οι οδηγοί της συμπρωτεύουσας θα πληρώνουν διόδια τύπου Αττικής Οδού για διαδρομές λίγων χιλιομέτρων μέσα στην πόλη...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, στους ομίλους που κατέθεσαν τις προσφορές περιλαμβάνονται αρκετές από τις μεγαλύτερες εταιρίες όχι μόνο της χώρας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, οι οποίες, όπως είναι φυσικό, «μυρίστηκαν ψητό»!

Από πλευράς ξένων εταιριών είναι χαρακτηριστικό ότι μετέχουν οι γαλλικές «Βινσί» (1η στον κατάλογο των 100 μεγαλύτερων τεχνικών εταιριών της ΕΕ), «Βινσί Κονστράκσιον» (6η) και «Μπουγίγκ» (3η), οι γερμανικές «Χόχτιφ» (5η), «Χόχτιφ Κονστράκσιον» (44η), «Στράμπαγκ» (28η) και «Μπίλφιντζερ Μπέργκερ» (19η), η ισπανική «Ντραγκάλος» (9η), κ.ά. Από ελληνικής πλευράς στα σχήματα μετέχουν οι: «Ελληνική Τεχνοδομική», ΑΚΤΩΡ, J&P-ΑΒΑΞ, ΕΤΕΘ, ΑΕΓΕΚ, ΑΘΗΝΑ, «Θεμελιοδομή» και ΑΛΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ