Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Απειλεί ότι δε θα μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους

Αφού συνέβαλε σημαντικά στη διόγκωση του αριθμού των συμβασιούχων και αφού συναίνεσε στην έκτακτη εργασία (όπως αυτή προωθείται και μέσω της Kοινοτικής Oδηγίας 70/99 που υιοθέτησε), η προσκείμενη σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ), χρησιμοποιεί ακριβώς αυτούς τους συμβασιούχους για να διεκδικήσει, υποτίθεται, χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό... Οταν, όλα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο δε διεκδίκησε την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς τους δήμους, αλλά αντίθετα αποδεχόταν αρμοδιότητες του κράτους χωρίς πόρους - στις οποίες απασχολούνται και οι επίμαχοι συμβασιούχοι - στο όνομα της δήθεν ισχυροποίησης των δήμων.

Παρ' όλη τη βαρύτατη ευθύνη που φέρει η ΚΕΔΚΕ στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, χτες σε συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου (ΔΣ) «προειδοποίησε» ότι δε θα προχωρήσει σε μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, αν η κυβέρνηση δεν καλύψει το κόστος μισθοδοσίας τους αλλά και το κόστος λειτουργίας των αρμοδιοτήτων στις οποίες απασχολούνται. Πρόθεση δηλαδή είναι, οι εργαζόμενοι να πληρώσουν το μάρμαρο, οι ίδιοι εργαζόμενοι τους οποίους, δήμαρχοι και κυβερνήσεις, «χρησιμοποίησαν» για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Πρωτοστάτης στην άθλια αυτή θέση των δημάρχων ήταν τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλος όσο και η δήμαρχος Αθηναίων, Ντ. Μπακογιάννη, η οποία είπε ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους εργαζόμενους!

Στο πλαίσιο αυτό, η ΚΕΔΚΕ ζητά να εγγραφούν επιπλέον κονδύλια, ύψους 267 εκατομμυρίων ευρώ, στον κρατικό προϋπολογισμό για τις μεταφερόμενες ή ήδη μεταφερθείσες αρμοδιότητες (Βοήθεια στο Σπίτι, σχολικοί φύλακες, σχολικοί τροχονόμοι, αθλητικά κέντρα, κλπ.). Στον κρατικό προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί 161 εκατομμύρια ευρώ. Ζητά, επίσης, να δοθούν 141 εκατομμύρια ευρώ, ως συμμετοχή του κράτους στο πρόγραμμα «Θησέας», το οποίο προβλέπεται να χρηματοδοτεί έργα των δήμων που επιλέγει η κυβέρνηση. Σημειώνουμε ότι στον κρατικό προϋπολογισμό, δεν έχει εγγραφεί το σχετικό κονδύλι, όπως παραδέχτηκε και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών, Π. Παυλόπουλος. Συνολικά, δηλαδή, η ΚΕΔΚΕ ζητά να αποδοθούν επιπλέον στην ΤΑ για το 2005, σε σχέση με τα εγγεγραμμένα στον κρατικό προϋπολογισμό, 408 εκατομμύρια ευρώ και να ξεκινήσει η απόδοση των παρακρατημένων υπέρ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πόρων. Για τα θέματα αυτά, η ΚΕΔΚΕ επιδιώκει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, απέναντι στον οποίο επέδειξαν δυσαρέσκεια επειδή δεν τους έχει δεχτεί. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση μέχρι τις 3 Δεκέμβρη, η ΚΕΔΚΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή πριν από τις 10 του επόμενου μήνα, ημερομηνία κατά την οποία θα ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του προϋπολογισμού στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ