Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΕΠΕΛΑΣΗ

«ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΑ»! «Εμείς ως κυβέρνηση, ως υπουργείο Απασχόλησης θα αντισταθούμε σε όποιους θέλουν να υποχωρήσουν οι κοινωνικές δομές του κράτους εις βάρος της επέλασης νεοφιλελεύθερων, ακραίων και επικίνδυνων λύσεων. Καθαρές δουλειές, καθαρά λόγια» (ο υπουργός Απασχόλησης Π. Παναγιωτόπουλος - «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

Η ΠΡΑΞΗ: «Τα κυβερνητικά στελέχη κλείνουν σε όλους τους τόνους την... "κοινωνική δικαιοσύνη". Τα έργα της κυβέρνησης όμως κάθε άλλο παρά τους επιβεβαιώνουν. Ο προϋπολογισμός του 2005, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αλλά και η κυβερνητική στάση στο θέμα του επιδόματος για το πετρέλαιο δείχνουν τη λογιστική προσέγγιση που έχει - με ό,τι αυτό συνεπάγεται - απέναντι σε προβλήματα καυτά για ομάδες που είναι οικονομικά ευαίσθητες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι χαμηλόμισθοι, οι άνεργοι» (ο Μ. Πολίτης στα «ΝΕΑ»).

«ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ»; «Αν σας ρωτήσουν τι γίνεται με το ασφαλιστικό των τραπεζών, μην απαντήσετε ότι δε μ' ενδιαφέρει, αφού δε δουλεύω σε τράπεζα. Ολους μας ενδιαφέρει, γιατί το ασφαλιστικό των τραπεζών θα είναι η αρχή για να αλλάξει όλο το ασφαλιστικό στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα» (το σχόλιο στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).

ΜΑΘΗΜΑ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»! «Με λουκέτα απειλούνται δεκάδες ασφαλιστικές εταιρίες λόγω αυξημένης οικονομικής δυσπραγίας. Χιλιάδες ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα από το κλείσιμο εταιριών του κλάδου. Η Εθνική Ασφαλιστική προχωρεί σε αύξηση των ασφαλίστρων της κατά 5% ενώ αντίστοιχες αυξήσεις αναμένονται και στους υπόλοιπους τομείς ζημιών και υγείας. Το υπουργείο Ανάπτυξης καταβάλλει προσπάθειες για να αποτρέψει το σκηνικό της κλιμάκωσης των τιμών» (το πρώτο θέμα στη «ΧΩΡΑ»).

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ: «Ολόκληρο στρατό, που πολλαπλασιάζεται με ραγδαίους ρυθμούς, αποτελούν σήμερα οι "σεκιουριτάδες", οι οποίοι γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν από την εγκληματοφοβία και την ανασφάλεια, που προκαλεί στους πολίτες η αύξηση των δεικτών εγκληματικότητας. Φτάνουν σήμερα τους 35.000, δύναμη μεγαλύτερη από την Πολεμική Αεροπορία» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ