Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέες παραιτήσεις στη CIA

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Κορυφώνεται καθώς φαίνεται ο πόλεμος εντός της CIA, καθώς χτες υπέβαλαν την παραίτησή τους δύο ακόμη υψηλόβαθμα στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ, σε μία ακόμη ένδειξη της αναταραχής που έχει προκαλέσει η ανάληψη των ηνίων της CIA από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή της Φλόριντα Πόρτερ Γκος, αλλά και μία μέρα μετά την εντολή του Μπους για διπλασιασμό του όγκου των παραστρατιωτικών ομάδων της CIA και την πιθανότητα ένταξής τους στο Πεντάγωνο, που θα σημάνει και τον τερματισμό της ανεξαρτησίας και αυτονομίας της.

Σύμφωνα με τους «New York Times», οι δύο αξιωματούχοι ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και την Απω Ανατολή και ήταν μέλη της Ανωτάτης Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της CIA, της πανίσχυρης μονάδας που στρατολογεί ξένους κατασκόπους και διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Πηγές της Υπηρεσίας δήλωσαν στους «Times» ότι δε θα γίνει επίσημη ανακοίνωση για τις παραιτήσεις των δύο αξιωματούχων, ούτε και θα κατονομαστούν, ακριβώς γιατί δρούσαν υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας. Πρώην αξιωματούχος της υπηρεσίας χαρακτήρισε τους δύο παραιτηθέντες ως «ανώτατα στελέχη» που αποχώρησαν γιατί δεν αισθάνονταν άνετα με τη νέα διεύθυνση της CIA.

Την περασμένη βδομάδα είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις τους ο επικεφαλής της μυστικής μονάδας της CIA, Στίβεν Κέιπς και ο αναπληρωτής του Μάικλ Σούλικ, μετά από διαφωνία με τον Πόρτερ Γκος. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής της Φλόριντα ανέλαβε τα ηνία της CIA τον περασμένο Σεπτέμβρη με σαφή εντολή να μεταρρυθμίσει την υπηρεσία που είχε κατηγορηθεί για πολλές αποτυχίες στο παρελθόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ