Παρασκευή 26 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΣΚ - ΑμΕΑ
Στηρίζει το δικαίωμα των αναπήρων στον αθλητισμό

«Τρομοκρατικές πρακτικές σε βάρος αναπήρων από παράγοντες της λεγόμενης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑΕΑ) και της λεγόμενης Αναπηρικής Αθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΑΟΜ-ΑμΕΑ)» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η γραμματεία της ΕΣΚ - ΑμΕΑ σημειώνοντας: «Πανικός έπιασε τα στελέχη της ΕΣΑΕΑ και της πλειοψηφίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών (ΠΣΤ), όπου από κοινού έλεγχαν και τη διοίκηση της ΕΑΟΜ - ΑμΕΑ, που μετά το πρόσφατο συνέδριό της κάποιοι απ' αυτούς έμειναν απλά μέλη. Σ' αυτό συνέβαλε η απήχηση που είχε κείμενο για τα προβλήματα που επικρατούν στο χώρο του αθλητισμού των αναπήρων και την απαράδεκτη κατάσταση στη λεγόμενη ΕΑΟΜ - ΑμεΑ, που είχε κυκλοφορήσει από την "Επιτροπή Πρωτοβουλίας για το Δικαίωμα των Ανάπηρων στον Αθλητισμό και την εξυγίανση των αθλητικών φορέων των ΑμΕΑ", με αφορμή το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε πριν 3 βδομάδες στην Αθήνα».

Θυμίζουμε ότι στο κείμενο αυτό είχαν καταγγελθεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αναπηρικό αθλητικό κίνημα της χώρας μας, η ανυπαρξία υποδομών στο χώρο του ειδικού αθλητισμού, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τους μηχανισμούς χειραγώγησης και εκμετάλλευσης που δρουν και λυμαίνονται το χώρο.

Οπως υπογραμμίζεται στην καταγγελία της ΕΣΚ - ΑμΕΑ, «τα στελέχη αυτών των μηχανισμών ανησύχησαν και άρχισαν να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν ανάπηρους αθλητές και εκλεγμένους του χώρου, οι οποίοι προσυπέγραφαν το παραπάνω κείμενο, με μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές. Στην επιχείρηση αυτή πρωτοστατούν α) ο γνωστός Αριστείδης Πανανός, γραμματέας της λεγόμενης ΕΣΑΕΑ & πρώην πρόεδρος της ΕΑΟΜ - ΑμΕΑ, β) ο Ηλίας Μαργιόλας, πρόεδρος του ΠΣΤ και πρώην γραμματέας της ΕΑΟΜ - ΑμΕΑ & γ) ο Λεωτσάκος Γιάννης, γραμματέας του ΠΣΤ & πρώην μέλος στο ΔΣ της ΕΑΟΜ - ΑμΕΑ».

Και συνεχίζει: «Τεράστιες οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης που συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης, αρκείται μόνο στην προσπάθεια να εξασφαλίσει για λογαριασμό της ένα μέρος των μηχανισμών χειραγώγησης των αναπηρικών φορέων. Δύο μήνες μετά τους παραολυμπιακούς αγώνες αρνείται να υλοποιήσει με συγκεκριμένο θετικό τρόπο τα μεγάλα αιτήματα των αναπήρων και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν την εξασφάλιση του δικαιώματος των αναπήρων στον αθλητισμό και την εξυγίανση - εκδημοκρατισμό των αθλητικών φορέων των αναπήρων».

Καταλήγοντας η ΕΣΚ - ΑμΕΑ σημειώνει ότι «στηρίζει αποφασιστικά τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που με θάρρος, κόντρα στο ρεύμα της συναλλαγής, της υποταγής & της μοιρολατρίας έβαλαν την υπογραφή τους στο κείμενο της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για το Δικαίωμα των Αναπήρων στον Αθλητισμό και προσθέτει: «Οι απειλές για μηνύσεις, για κλίση σε απολογία και για οικονομικό στραγγαλισμό γνήσιων αναπηρικών αθλητικών φορέων, αλλά και μεμονωμένων ανάπηρων αθλητών δε θα περάσουν. Οι ανάπηροι κλιμακώνουν τον αγώνα τους συσπειρωμένοι γύρω από την Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και μπροστά στη 3η Δεκέμβρη Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, προβάλλουν αγωνιστικά τα μεγάλα αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους και για το δικαίωμα στο μαζικό ειδικό αθλητισμό απαλλαγμένο από φιλάνθρωπους - χορηγούς, μηχανισμούς εκμετάλλευσης, "ΑΙΑΝΤΕΣ" του χώρου και όχι μόνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκίνησε η παρωδία των νόθων αντιπροσώπων (2006-02-11 00:00:00.0)
Γυρίστε την πλάτη στους συμβιβασμένους (2006-02-09 00:00:00.0)
Επιχείρηση συγκάλυψης της νοθείας (2006-02-08 00:00:00.0)
Πλατύ κάλεσμα συστράτευσης (2006-02-02 00:00:00.0)
Οργάνωση της πάλης (2001-10-16 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία των αναπήρων (2001-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ