Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑΕΑ
Ξεκίνησε η παρωδία των νόθων αντιπροσώπων

Το όργιο αυθαιρεσίας από την ηγεσία της Συνομοσπονδίας και η δικομματική δημαγωγική πασαρέλα σημάδεψαν τη χτεσινή πρώτη μέρα

Δυναμική απάντηση στο συνέδριο - παρωδία που οργάνωσε η συμβιβασμένη ηγεσία της ΕΣΑΕΑ έδωσαν τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ και αγωνιστές ανάπηροι
Δυναμική απάντηση στο συνέδριο - παρωδία που οργάνωσε η συμβιβασμένη ηγεσία της ΕΣΑΕΑ έδωσαν τα στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ και αγωνιστές ανάπηροι
Σε ένα ακόμα συνέδριο νοθείας, παραβίασης κάθε αρχής δημοκρατικής λειτουργίας και βίας, όπως το είχε προδιαγράψει η σωρεία παραβιάσεων και παρατυπιών που είχε μεθοδεύσει η συμβιβασμένη απερχόμενη ηγεσία, εξελίχτηκε το συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) που ξεκίνησε χτες στην Αθήνα.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου σημαδεύτηκε από το καταστατικό πραξικόπημα, που μεθόδευσε το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΑΕΑ, παρά την έντονη αντίδραση των μελών της Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ) και άλλων αγωνιστικών δυνάμεων, αλλά και τη διογκούμενη αγανάκτηση μεγάλου όγκου των συνέδρων στην ολοφάνερη νοθεία.

Με τη μαχητική στάση της, η ΕΣΚ ΑμΕΑ ανέδειξε ότι η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας, της Υγείας, της Ειδικής Αγωγής και η συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών για τα ΑμΕΑ περνάει μέσα από τη χειραγώγηση των αναπήρων. Αλλά και την αναγκαιότητα οι ανάπηροι να απεγκλωβιστούν από τις συμβιβασμένες ηγεσίες, που αποδέχονται και στηρίζουν την πολιτική των κυβερνήσεων που οδηγεί τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση, και να συγκροτήσουν ένα ριζοσπαστικό αναπηρικό κίνημα που θα παλεύει για την ικανοποίηση των αναγκών τους.

Σεκιουριτάδες έλεγχαν τα ΑμΕΑ!

Με το «καλημέρα σας», η απερχόμενη ηγεσία της ΕΣΑΕΑ ξεκίνησε τη βία και τη νοθεία. Την αίθουσα του συνεδρίου είχαν κυριολεκτικά ζώσει σεκιουριτάδες, οι οποίοι έλεγχαν τους ανάπηρους! Χρειάστηκε η δυναμική παρέμβαση της ΕΣΚ ΑμΕΑ, αλλά και του Στρατή Κόρακα εκ μέρους της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη, προκειμένου να αποχωρήσουν. Η απερχόμενη ηγεσία αρνήθηκε πραξικοπηματικά ακόμα και την καταμέτρηση των συνέδρων που βρίσκονταν στην αίθουσα, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία! Παρά τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες που έκαναν στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ στην έναρξη του συνεδρίου για την ύπαρξη τουλάχιστον 700 νόθων συνέδρων, σε σύνολο 1.400.

Με διάτρητες διαδικασίες «πέρασε» στο καταστατικό συνέδριο η πρόταση για τη μετονομασία της ΕΣΑΕΑ σε Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμΕΑ). Το όργιο της νοθείας όμως έγινε στην πρόταση της απερχόμενης ηγεσίας για την κατάργηση του καταστατικού συνεδρίου και τη μετατροπή του σε ένα άκρως ελεγχόμενο ολιγομελές όργανο χωρίς καμία αντιπροσωπευτικότητα, αφού σε αυτό θα συμμετέχουν διορισμένοι εκπρόσωποι των φορέων μελών.

Η κατάπτυστη πρόταση ξεσήκωσε τις αντιδράσεις του Σώματος των συνέδρων με αποτέλεσμα ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Βαρδακαστάνης να αναγκαστεί να τροποποιήσει - δήθεν προς το δημοκρατικότερο - την πρόταση. Και όταν η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία το προεδρείο του συνεδρίου ανακοίνωσε το προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα υπέρ της τροποποίησης, ενώ η αίθουσα σειόταν από τις διαμαρτυρίες και οι αγωνιστές ανάπηροι είχαν καταλάβει το χώρο του προεδρείου, απαιτώντας γνήσια καταμέτρηση και φωνάζοντας συνθήματα: «Το πραξικόπημα δε θα περάσει» και «Γνήσιο συνέδριο παναναπηρικό, όχι μαϊμούδων, νόθων και δοτών».

Ξεδιάντροπος μικροκομματισμός

Ακολούθησε η επίσημη τελετή έναρξης του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου, που ήταν μια πασαρέλα πολιτικών, που έκαναν απολογισμό ανύπαρκτων έργων για τους ανάπηρους, με την απερχόμενη ηγεσία της ΕΣΑΕΑ να ευχαριστεί τις γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις για ό,τι έκαναν για τα ΑμΕΑ! Η δραματική κατάσταση που βιώνουν οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους στην Ελλάδα δεν εμπόδισε τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργο Κωνσταντόπουλο να μιλήσει για το «νέο τοπίο» που δημιούργησε η κυβέρνηση της ΝΔ στο χώρο της αναπηρίας. Μάλιστα, μίλησε για την αναγκαιότητα «στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής», αφού όπως είπε οι κοινωνικές δαπάνες στη χώρα μας είναι εξαιρετικά υψηλές (!), πάνω απ' το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Προκαλώντας την αγανάκτηση των συνέδρων που φώναζαν: «Μόρφωση, δουλιά, Πρόνοια και Υγεία, να πληρώσει τώρα η ολιγαρχία».

Με το σύνθημα «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, γεμίσατε εταιρίες Πρόνοια και Υγεία», υποδέχτηκαν οι αγωνιστές ανάπηροι και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του χρησιμοποιώντας «κοινωνικά ευαίσθητη φρασεολογία» έκανε απολογισμό έργων που... δεν έγιναν για τα ΑμΕΑ την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Στο συνέδριο μίλησε εκ μέρους του ΣΥΝ ο Γιάννης Τόλιος κ.ά. Ακολούθησε το εκλογοαπολογιστικό συνέδριο - παρωδία, που έγινε στην κυριολεκτικά άδεια αίθουσα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων είχε αποχωρήσει απ' τις διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ