Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μπλόκο στις νέες απολύσεις

Απέκλεισαν το κατάστημα «ΛΗΤΩ», η εργοδοσία του οποίου έστειλε στην ανεργία άλλες τέσσερις εργαζόμενες

Δυναμική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας του καταστήματος βρεφικών ειδών «ΛΗΤΩ» ΑΕ» στον Πειραιά έδωσαν χτες το βράδυ τα μέλη του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων της πόλης. Στις 5 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας και κλείσιμο του καταστήματος, καταγγέλλοντας τις τέσσερις νέες απολύσεις που ανακοίνωσε η επιχείρηση στα καταστήματα του Πειραιά και της Καλλιθέας.

Η εργοδοσία μάλιστα έχει κάνει γνωστό ότι μέχρι το Μάη προτίθεται να κλείσει τα δύο καταστήματα και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους. «Θέλουμε αυξήσεις και όχι απολύσεις», ήταν το κύριο σύνθημα που επικρατούσε στη χτεσινή συγκέντρωση. Τα μέλη του σωματείου καλούσαν το λαό του Πειραιά να σταθεί συμπαραστάτης στον αγώνα του σωματείου και των εργαζομένων στο κατάστημα για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Παράλληλα, καλούσαν όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις και ενωμένοι να παλέψουν ενάντια στις προκλήσεις των βιομηχάνων που επιδιώκουν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του ορίου των απολύσεων.

Η επιχείρηση «ΛΗΤΩ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, αποθρασυμένη και από την κυβερνητική πολιτική απειλεί ότι θα προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις, στο όνομα δήθεν της ανταγωνιστικότητας αλλά και για να αυξήσει τα κέρδη της. Προχωρεί σε εκβιασμούς των εργαζομένων για οικειοθελή παραίτηση δίνοντάς τους σαν κίνητρο την «αποζημίωση» που δικαιούνται. Τα μέλη του σωματείου έκαναν σαφές στην εργοδοσία ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου πάρει πίσω τα αντεργατικά μέτρα που καταστρώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ