Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ
Κλιμακώνουν ενάντια στην εργοδοτική αδιαλλαξία

Μονόδρομος ο ανυποχώρητος αγώνας, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ

Με νέες κινητοποιήσεις απαντούν στην αδιαλλαξία της εταιρίας οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ) στη Θεσσαλονίκη. Τη Δευτέρα 13 του Φλεβάρη οργανώνουν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και πορεία προς τη νομαρχία, ενώ την Τρίτη 14 του μήνα προγραμματίζουν νέα κάθοδο στην Αθήνα με στόχο να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Χτες η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων ανακοίνωσε ότι οι μέτοχοι της εταιρίας εμμένουν στην απόφαση για κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και επικέντρωση της παραγωγικής δραστηριότητας στη μονάδα της Καβάλας. Και επανέλαβε την πρόταση για μετακίνηση του εργατοτεχνικού προσωπικού και μικρού αριθμού διοικητικών υπαλλήλων στο εργοστάσιο της Καβάλας. Πρόταση που από την αρχή έχουν απορρίψει οι εργαζόμενοι καθώς στοχεύει στην οικειοθελή αποχώρηση - απόλυσή τους.

ΠΑΜΕ: Καμία υποχώρηση

Καμία υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός, κανένας διάλογος για το κλείσιμο των λιπασμάτων, καμία απόλυση, καμία εθελούσια. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει προς τους εργαζόμενους της ΒΦΛ η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, και σημειώνει: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο για την επιβίωση των οικογενειών τους παρά τον ανυποχώρητο αγώνα με αίτημα τη μοναδική λύση άμεσης επιβίωσης του εργοστασίου. Εξω οι τράπεζες, έξω οι μεσάζοντες, έξω οι ιδιώτες. Ενιαίος αγώνας εργατών-αγροτών για ενιαίο κρατικό φορέα λιπασμάτων».

Καλεί τους εργαζομένους να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αφού, όπως σημειώνει, η κυβέρνηση της ΝΔ, με το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, έρχεται να ολοκληρώσει το έργο του ΠΑΣΟΚ που έβαλε λουκέτο στα εργοστάσια λιπασμάτων σε Δραπετσώνα και Πτολεμαΐδα για να αλωνίζει το κεφάλαιο.

Τέλος, το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της πόλης, όλα τα σωματεία, τους αγρότες και τη νεολαία να σταθούν αλληλέγγυοι με τους εργαζόμενους των λιπασμάτων. Να μην επιτρέψουν το κλείσιμο. Να πληρώσουν οι πολιτικοί υπεύθυνοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ