Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΓΙΟΥΛΑ»
Σε αγωνιστικό αναβρασμό

Τρίωρη στάση χτες και συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρίας

Αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι, μετά την απόφαση της εργοδοσίας να τους πετάξει στο δρόμο
Αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι οι εργαζόμενοι, μετά την απόφαση της εργοδοσίας να τους πετάξει στο δρόμο
Αγωνιστική απάντηση έδωσαν χτες στην εργοδοσία του Ομίλου «ΓΙΟΥΛΑ» οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Ελευσίνας, με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Αιγάλεω.

Οι εργαζόμενοι, οργισμένοι από την τακτική της εργοδοσίας, η οποία με μια ξερή ανακοίνωση τους δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι βάζει λουκέτο στο εργοστάσιο και τους πετάει στο δρόμο μετά από χρόνια δουλιάς, βρέθηκαν με τα πανό τους έξω από την κεντρική πύλη των γραφείων του Ομίλου φωνάζοντας «Θέλουμε δουλιά και όχι ανεργία». Η κινητοποίησή τους λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στην οδό Θηβών, την οποία απέκλεισαν συμβολικά. Ολοκληρώνοντας τον αποκλεισμό, ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για τη Δευτέρα, με νέα τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Απασχόλησης, όπου στις 12.30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση.

Τη συμπαράσταση του ταξικού κινήματος στους εργαζόμενους μετέφεραν στη χτεσινή συγκέντρωση ο Γιώργος Πέρρος, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Κώστας Μυτιληνιού πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας, αλλά και μέλη των Κομματικών Οργανώσεων Αιγάλεω του ΚΚΕ.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν ακόμα συνδικαλιστές της Γραμματείας Θριάσιου του ΠΑΜΕ, οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να ενώσουν τη φωνή τους με τους συναδέλφους από άλλους κλάδους και να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 21 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι με τη χτεσινή κινητοποίηση έστειλαν μήνυμα αγώνα στην εργοδοσία, η οποία έχει ξεκινήσει επιχείρηση τρομοκράτησης, με στόχο να υπονομεύσει κάθε αντίσταση και να οδηγήσει τους εργάτες στο να αποδεχτούν μοιρολατρικά τον αποκεφαλισμό τους. Ετσι, εκτός από τη χτεσινή «προτροπή» να μην πηγαίνουν στο εργοστάσιο - με την αιτιολογία ότι ακόμα και αν δε δουλεύουν θα πληρωθούν κανονικά - ξεκίνησαν και οι προσωπικές παρεμβάσεις ανθρώπων της εργοδοσίας σε εργαζόμενους, αλλά και σε μέλη της διοίκησης του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ