Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ
Συγκέντρωση συμπαράστασης την Τρίτη

Σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ» και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Η συγκέντρωση θα γίνει την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Βάθης. Μετά την πορεία θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στον υπουργό καθώς, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία, «είναι πολιτικό το ζήτημα να χαρίζουν κέρδη στους βιομηχάνους και αυτά τα υπερκέρδη να τα χρησιμοποιούν για να πετάνε στο δρόμο τους εργάτες».

Η πολυεθνική «ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ», μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στη χώρα, κλείνει την παραγωγή του εργοστασίου της Αθήνας και τις αποθήκες Μεσολογγίου - Κέρκυρας - Ρόδου, πετώντας 150 εργαζόμενους στο δρόμο.

Σε πρόσφατη σύσκεψη με όλα τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας, ομόφωνα εκτιμήθηκε ότι στόχος της πολυεθνικής είναι το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και η διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος. Και αποφασίστηκε η ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να υπάρξει συντονισμένη απάντηση του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ