Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑΟΥΣΑΣ
Κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα

Νέα απεργιακή κινητοποίηση για τις 15 Φλεβάρη αποφάσισαν το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία

Τα μέτρα - κοροϊδία της κυβέρνησης δεν ξεγελούν τους απολυμένους της Νάουσας. Στις 15 Φλεβάρη βγαίνουν ξανά στους δρόμους
Τα μέτρα - κοροϊδία της κυβέρνησης δεν ξεγελούν τους απολυμένους της Νάουσας. Στις 15 Φλεβάρη βγαίνουν ξανά στους δρόμους
Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας», της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», του «Παπαφιλίππου», κρατούν ψηλά τη σημαία του αγώνα και μαζί με τους εργαζόμενους της Νάουσας ετοιμάζονται για νέα κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Φλεβάρη, στη Βέροια. Απορρίπτουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και το νέο εμπαιγμό σε βάρος τους, που, εκτός των άλλων, στόχο έχει να διασπάσει το ενωμένο μέτωπο πάλης που κατάφεραν να χτίσουν μέσα από τους αγώνες τους.

Οπως αναφέρουν, με τη σχετική ρύθμιση που ανακοίνωσε ότι θα προωθήσει η κυβέρνηση, και αφορά στη συνταξιοδότηση όσων μέχρι στις 31/12/2007 έχουν 7.500 ένσημα και ηλικία τουλάχιστον 50 ετών, αποκλείει από τη σύνταξη μεγάλο αριθμό απολυμένων από τα εργοστάσια των «Κλωστηρίων Νάουσας» για τους οποίους υποτίθεται ότι μεριμνά. Επίσης εξαιρεί τους 140 απολυμένους της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ» και της «ΒΕΡΛΑΝ» του ομίλου «ΚΛΩΝΑΤΕΞ» αλλά και τους απολυμένους του «Παπαφιλίππου».

Απέναντι σ' αυτή την εξέλιξη, για την οποία μάλιστα οι κυβερνητικοί βουλευτές του νομού πανηγύριζαν προκαταβολικά, οι εργαζόμενοι στέκονται ενωμένοι και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα στην κατεύθυνση ικανοποίησης των αιτημάτων για πλήρη προστασία όλων των απολυμένων. Ετσι το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, στη συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης με τη συμμετοχή των εργασιακών σωματείων των απολυμένων, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης πανναουσαϊκής στάσης εργασίας την Τετάρτη 15 Φλεβάρη. Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης απολυμένοι και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη Νομαρχία Ημαθίας στη Βέροια. Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορεία στις 9.30 το πρωί από το Εργατικό Κέντρο Νάουσας.

Χωρίς δουλιά και απλήρωτοι

Στο μεταξύ απλήρωτοι για τον Γενάρη και χωρίς δουλιά λόγω έλλειψης πρώτων υλών, εξακολουθούν να είναι οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του Λαναρά σε Κομοτηνή και Εβρο. Οι εργαζόμενοι στα «Κλωστήρια Ναούσης» στον Εβρο, μόλις χτες πληρώθηκαν για τον Δεκέμβρη. Απλήρωτοι για τον Γενάρη είναι και οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της «ΦΑΝΚΟ» στην Κομοτηνή οι οποίοι χτες πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ