Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πρόταση διεξόδου οι θέσεις των κομμουνιστών

Συνέντευξη Τύπου για την ανεργία, τα μισθολογικά και εργασιακά προβλήματα έδωσαν χτες στελέχη του Κόμματος

«Για το ΚΚΕ η εξυπηρέτηση των άμεσων και γενικότερων συμφερόντων της εργατικής τάξης δεν είναι ευκαιριακό ζήτημα, που μπροστά στις εκλογές το αναδείχνουμε, αλλά πάγια επιδίωξη», τόνισαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, παρουσιάζοντας τις θέσεις του Κόμματος για την ανεργία, τα εργασιακά και μισθολογικά προβλήματα.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ - οι Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, Αγγ. Σίμος και Θ. Βασιλείου, μέλη της ΝΕ - υπογράμμισαν ότι το ΚΚΕ, στο πλαίσιο της συνολικής του πολιτικής πρότασης, έχει προτάσεις για κάθε εργατικό - λαϊκό πρόβλημα, που, όμως, η ικανοποίησή του προϋποθέτει ριζική αλλαγή πολιτικής, χρειάζεται λαϊκή εξουσία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εργατική τάξη δεν πρέπει να παλεύει συνεχώς για να αποσπάσει κατακτήσεις.

Οσον αφορά στην πολιτική που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, ο Τ. Τσιαπλές τόνισε: «Στο όνομα της ανάπτυξης οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, εδώ και χρόνια, "γονάτισαν" τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με τη στρατηγική των αναδιαρθρώσεων. Δεν άφησαν άθιχτο τίποτα σε ό,τι αφορά στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα και στις όποιες καταχτήσεις. Σε αυτό συνέδραμαν και ο ΣΥΝ και οι ξεπουλημένες πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που έτρεχαν στους στημένους "κοινωνικούς διαλόγους" για να παζαρέψουν τι θα χάσουν οι εργαζόμενοι».

Κι αφού αναφέρθηκε στα αντεργατικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και σ' αυτά που προτίθεται να πάρει, όπως η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, κ.ά., σημείωσε: «Η εξέλιξη αυτή δείχνει στους εργαζόμενους και στους συνταξιούχους ότι είναι αναγκαίο να εγκαταλείψουν αυτά τα κόμματα και να στηρίξουν το ΚΚΕ. Η αρχή πρέπει να γίνει στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αλλά και στα συνδικάτα, στη Βουλή, παντού. Οσο πιο αποδυναμωμένα βγούνε απ' τις εκλογές τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, τόσο μεγαλύτερες δυσκολίες θα έχουν την επόμενη μέρα και να στηρίξουν τις αντεργατικές πολιτικές. Λιγότεροι δήμαρχοι και νομάρχες απ' αυτά τα κόμματα, σημαίνει λιγότερα στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Κι όσο πιο ενισχυμένα βγουν τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει το ΚΚΕ, τόσο μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και προοπτικές θα αποκτήσει η λαϊκή πάλη, τόσο περισσότερους υποστηρικτές θα έχει το εργατικό - λαϊκό κίνημα».

Στη συνέχεια ο Τ. Τσιαπλές παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του ΚΚΕ για τον περιορισμό της ανεργίας και την προστασία των ανέργων, τις εργασιακές σχέσεις, την προστασία του εργατικού εισοδήματος και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Και επισήμανε ότι «οι προτάσεις του ΚΚΕ προϋποθέτουν ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική, και πάλη για γενικότερες αλλαγές στα ζητήματα της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής και της εξουσίας. Η διεκδίκηση και η επιβολή των δίκαιων αιτημάτων προϋποθέτει επίσης την ταξική αναγέννηση του συνδικαλιστικού κινήματος, την απομόνωση των ξεπουλημένων πλειοψηφιών του, την αποφασιστική ενίσχυση του ΠΑΜΕ, πράγμα για το οποίο παλεύει σταθερά το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ