Τρίτη 30 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ των ΦΟΡΕΩΝ

Στα παλαβά της υπόθεσης: Στην απονομή των βραβείων του διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος, τελείως ξεκάρφωτα και αδικαιολόγητα, δίνονται και τα βραβεία των εθνικών και διεθνών φορέων και, εσχάτως, και του ουίσκι Jemason (βραβείο κοινού), τα οποία όμως αφορούν στις ελληνικές ταινίες, οι οποίες δε διαγωνίζονται! Μια ακόμα «ευκαιρία» να αντιληφθεί κανείς το αλαλούμ και τη σύγχυση που επικρατεί. Αποτέλεσμα να βολευτούν τα αβόλευτα! Ας είναι...

1. Η Ενωση Τεχνικών Ελλάδος Κινηματογράφου Τηλεόρασης, απένειμε το βραβείου τεχνικής -καλλιτεχνικής αρτιότητας στον σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη για την ταινία του «Νύφες».

2. Η Πανελλήνια Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου, βράβευσε τις ταινίες «Αληθινή Ζωή» του Πάνου Κούτρα και «CC TV» του Βασίλη Κατσίκη.

3. Η Διεθνής Ομοσπονδία των Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) βράβευσε την ταινία «Πράσινο Καπέλο», του Liu Fendou (για το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα) και την ταινία «Delivery» του Νίκου Παναγιωτόπουλου (για το πανόραμα ελληνικού κινηματογράφου).

4. Στη συνέχεια, μαζί με τους καλλιτεχνικούς φορείς, ισότιμα (και προνομιακά, θα έλεγα!) ο εκπρόσωπος του ουίσκι απένειμε τα βραβεία κοινού (ψηφίζουν βγαίνοντας απ' τις ταινίες οι θεατές). Το βραβείο κοινού για το διεθνές τμήμα πήρε η ταινία «Ονειρο Πικρό» του Ιρανού Mohsen Amiryoussefi (3.000 ευρώ), και για το ελληνικό πανόραμα η ταινία «Μη φεύγεις» του Αλέξανδρου Πανταζούδη (3.000 ευρώ, επίσης).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ