Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ολοκληρώνεται το πόρισμα για την επάρκεια

Εντός των ημερών αναμένεται να παραδοθεί στον υπουργό Ανάπτυξης και τον πρωθυπουργό το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Ανάπτυξης για την ευστάθεια του ηλεκτρικού συστήματος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γ. Σαλαγκούδη, ο οποίος είναι και επικεφαλής της Επιτροπής. Ο υφυπουργός επισκέφτηκε χτες τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και είχε συνομιλίες με τα στελέχη της επιχείρησης για τη λειτουργία των τεσσάρων μονάδων στην περιοχή. Αργότερα δήλωσε ότι η συνεχής λειτουργία αυτών των μονάδων «αποτελεί κομβικό σημείο για την ευστάθεια του συστήματος» και την επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα το 2005.

Το πόρισμα έχει ιδιαίτερη σημασία, αν και ήδη, τόσο ο υφυπουργός, όσο και ο υπουργός Δ. Σιούφας έχουν δηλώσει ότι για τα επόμενα δύο χρόνια η χώρα θα βρίσκεται σε οριακό σημείο από πλευράς επάρκειας ηλεκτρισμού. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των πρώτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Ωστόσο, η κυβέρνηση δε σκοπεύει να ενισχύσει την υποδομή της ΔΕΗ για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Αντίθετα, χρησιμοποιεί την κατάσταση σαν μέσο πίεσης για την αποδοχή των ιδιωτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας και μάλιστα με όρους απόλυτης εξασφάλισης των «επενδύσεων» και των κερδών τους!!!

Ο Γ. Σαλαγκούδης ανέφερε επίσης ότι θα αναμορφωθεί η απόφαση για τον Ειδικό Πόρο για να καλύψει καλύτερα το σκοπό για τον οποίο έχει θεσπιστεί. Πρόκειται για ένα κονδύλι που στόχο έχει την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων που αμβλύνουν τις επιπτώσεις από τη δραστηριότητα της Επιχείρησης και για τη χρηματοδότηση τοπικών αναπτυξιακών προγραμμάτων στη μετα-λιγνίτη εποχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ