Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
«Ο ουκρανικός λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης»

Επεξήγηση ψήφου του Θ. Παφίλη για την κατάσταση στην Ουκρανία

Την ωμή και ανενδοίαστη παρέμβαση ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσίας στα εσωτερικά της Ουκρανίας, καταλύοντας κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής Θ. Παφίλης, επεξηγώντας την αρνητική ψήφο των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ στο ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Υπογραμμίζοντας ότι «οι υποκριτικές μεγαλοστομίες περί "νομιμότητας", "συμβιβασμού", "δημοκρατικών διαδικασιών" που ειπώθηκαν με θρασύτητα στο Ευρωκοινοβούλιο από ευρωβουλευτές, εκπροσώπους της Κομισιόν και του Συμβουλίου, δεν μπόρεσαν να κρύψουν την απροκάλυπτη ανάμειξη στα εσωτερικά της Ουκρανίας και κατάλυσης κάθε έννοιας εθνικής ανεξαρτησίας», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ τόνισε τα εξής:

«Μετά το προεκλογικό όργιο έξωθεν υπαγορευόμενης διαφήμισης και μαζικού μάρκετινγκ, τώρα περνάμε στη φάση της ωμής και ανενδοίαστης παρέμβασης ΕΕ, ΗΠΑ και Ρωσίας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιδιώξεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεών τους στη μεγάλη σκακιέρα γεωπολιτικών ανακατατάξεων και να διασφαλιστεί ο έλεγχος της Κασπίας, του Καυκάσου, της Μαύρης Θάλασσας.

Η κρίση που μαίνεται δεν είναι για να λυθούν τα προβλήματα του ουκρανικού λαού και να ικανοποιηθεί το αίτημά του για κοινωνικά προσανατολισμένο κράτος και δίκαιη κοινωνία. Κανένας από τους επίδοξους διεκδικητές της εξουσίας δεν επιθυμεί να του εξασφαλίσει κάτι τέτοιο, αφού και οι δύο υπήρξαν συνεργάτες της ουκρανικής ολιγαρχίας και πρωταγωνιστές της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια.

Τα συμφέροντα των κυρίαρχων τάξεων ΕΕ, ΗΠΑ έχουν τεθεί αντιμέτωπα με αυτά της ρωσικής νέας άρχουσας τάξης κι αντιπαρατίθενται με τέτοια βιαιότητα που ίσως οδηγήσουν τελικά τη χώρα και την περιοχή σε απρόβλεπτες εξελίξεις. Σε αυτή τη δυσμενή προοπτική», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, «πρέπει να αντιπαρατεθεί ο ουκρανικός λαός και να μην αφήσει να τον παγιδεύσουν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ