Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΒΟΛΟΥ
Τρομοκρατούν τους εργαζόμενους

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις επιστρατεύτηκαν χτες για την τρομοκράτηση των εργαζομένων του περιφερειακού δρόμου Βόλου που εδώ και τέσσερις μήνες βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Οι δυνάμεις καταστολής έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί, όταν οι εργαζόμενοι του Περιφερειακού προχώρησαν για μια ακόμα φορά στον αποκλεισμό του δρόμου προκειμένου ν' αποτρέψουν τη συνέχιση των εργασιών του από άλλη εταιρία που ανέλαβε μέρος του έργου, χωρίς οι ίδιοι να έχουν πληρωθεί. Η παρουσία τους στο χώρο της κινητοποίησης, ανάμεσά τους ήταν και οι διοικητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Ασφάλειας Μαγνησίας, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι κατήγγειλαν τις πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υπουργείου Απασχόλησης, που όχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για την ικανοποίηση του αιτήματός τους για καταβολή των δεδουλευμένων, παρά τις εκ του αντιθέτου υποσχέσεις τους, αλλά προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα που όλο αυτό το διάστημα παραμένει ακλόνητο.

Οι διμοιρίες των ΜΑΤ και των άλλων ανδρών της αστυνομίας αναγκάστηκαν τελικά να φύγουν ύστερα από παρέμβαση εκπροσώπων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και του Ν. Γκατζή, βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ, που ζήτησαν την αποχώρησή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους εργαζόμενους του περιφερειακού δρόμου Βόλου από το 1.000.000 ευρώ και πάνω που τους οφείλονται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ τους έδωσε μόνο 360.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ