Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ακρωτηριάστηκε εργάτης

Ενας ακόμα εργάτης σακατεύτηκε, χτες, στην καθημερινή μάχη για το μεροκάματο του τρόμου. Δεν υπάρχει βδομάδα που να μην καταγράφεται και κάποιο εργατικό ατύχημα, θανατηφόρο ή σοβαρό τις πιο πολλές φορές, στο βιομηχανικό τρίγωνο Χαλκίδα - Οινόφυτα - Θήβα. Δεν υπάρχει βδομάδα που κάποια εργατική οικογένεια να μη θρηνήσει, αφού η εγκληματική κυβερνητική πολιτική απελευθερώνει μαζί με τα κέρδη και την ασυδοσία της εργοδοσίας, του μεγάλου κεφαλαίου, που θεωρεί και τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ανάχωμα στην ανάπτυξη των κερδών και στην ένταση της εκμετάλλευσης.

Αυτή τη φορά, θύμα αυτής της πολιτικής, ήταν ο 36χρονος εργάτης Μπουκάκης Γιώργος, από τη Χαλκίδα, που ακρωτηριάστηκε χτες το πρωί (7.30 π.μ. περίπου) κατά τη διάρκεια χειρισμού μηχανής, όταν το μηχάνημα τού «μάσησε» το αριστερό χέρι, μέχρι τη μέση του βραχίονα στο εργοστάσιο Κεραμοποιίας «ΧΑΛΚΙΣ ΑΒΕΤΕ», των Βαβουλιώτη - Γούναρη - Μυτάκη, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, όπου εργαζόταν.

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε κατ' αρχήν στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου και αμέσως μετά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ