Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Κοινωνικοεταιρικό προεδρείο

Απείχε από τη διαδικασία η ΤΑΔΗΣΥ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος

Συγκροτήθηκε χτες το μεγαλύτερο μέρος του προεδρείου της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή των ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ), σχηματίζοντας ένα ακόμα κοινωνικοεταιρικό επιτελείο στήριξης των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών. Η εκλογή για τις θέσεις του ταμία και του οργανωτικού γραμματέα μετατέθηκε για τις επόμενες μέρες. Από τη διαδικασία αυτή απείχαν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΤΑΔΗΣΥ, καταθέτοντας σχετική δήλωση.

Στη δήλωσή της, αναδεικνύοντας την πρώτη ευθύνη των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για τον προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος σημειώνει: «Τα προεδρεία σ' αυτές τις οργανώσεις είναι τα επιτελεία που επεξεργάζονται και χαράζουν, συνολικά, τη στρατηγική και την τακτική» της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού, συμπράττοντας «σε όλες τις αντιλαϊκές επιλογές του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων του κεφαλαίου». Το ρόλο αυτό παίζουν και οι τρεις αυτές παρατάξεις στην ΑΔΕΔΥ που στο πρόσφατο Συνέδριό της «για να διασφαλίσουν το ρόλο του συμμέτοχου στις αντιλαϊκές επιλογές, δε δίστασαν να αλλοιώσουν και οργανωτικά τη θέληση των εργαζομένων, επιδιδόμενες σε μια σειρά νοθείες και αποδεχόμενες ακόμα και την παρουσία χαφιέδων».

Κατόπιν τούτων, συνεχίζει πιο κάτω, «δε θα συμμετάσχουμε και σ' αυτό το προεδρείο ...παρ' όλο που ως τρίτη δύναμη δικαιούμαστε την τρίτη θέση του προεδρείου, τη θέση του πρώτου αντιπροέδρου». «Καλούμε, συνεχίζει, τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να καταδικάσουν έμπρακτα αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες» και «συντασσόμενοι με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, να συγκρουστούν μαζί τους και με ό,τι αυτές πρεσβεύουν». Ετσι, μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, «συγκρουόμενοι με τις βαθύτερες πολιτικές αιτίες των προβλημάτων τους και με τους αίτιους που ανάμεσά τους είναι και αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, θα μπορέσουν να δώσουν προοπτική για απόκρουση και ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής». Ενα πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση «μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η μαζική δυναμική συμμετοχή όλων στα ταξικά, ενωτικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σ' όλη τη χώρα και στην Αθήνα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την ίδια μέρα στις 6 ώρα το απόγευμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ