Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
48ωρη απεργία των εργαζομένων

Η Συντονιστική Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί στην απεργιακή προσυγκέντρωση για την απεργία στις 9 και 10 Δεκέμβρη 2004

Κάλεσμα αγώνα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση δικαιωμάτων, αλλά και για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων απευθύνουν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ στις 9 και 10 Δεκέμβρη 2004. Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9.12.2004, αλλά και στην απεργιακή προσυγκέντρωση που οργανώνει στις 10.12.2004 στην πλατεία Βάθης και ώρα 10 το πρωί.

Η Συντονιστική σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ καθημερινά εντείνει την επίθεσή της σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ο προϋπολογισμός για το 2005 δίνει το στίγμα της επίθεσης με τη συνεχιζόμενη λιτότητα σε βάρος της εργατικής τάξης, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιείται ως εργαλείο προώθησης της αντιλαϊκής επίθεσης. Ακόμα καταγγέλλεται ο εμπαιγμός της κυβέρνησης που μιλά για αύξηση μισθών κατά 3%, όταν η απώλεια εισοδήματος έχει φθάσει στο 30%.

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, υπογραμμίζει η Συντονιστική, χρειάζεται η συσπείρωση όλων των εργαζομένων του κλάδου, αλλά και ο συντονισμός τους με τους άλλους εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα ενάντια στο σύνολο αυτής της πολιτικής. Καταλήγοντας, οι ταξικές δυνάμεις προβάλλουν το πλαίσιο αιτημάτων, που είναι: Σταθερή μόνιμη εργασία για όλους, κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ και σύνταξη 960 ευρώ, 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο για όλους (30ωρο - 6ωρο - 5ήμερο για τα ΒΑΕ), αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων και πέρασμα των εργαζομένων - σε αυτές - σε μόνιμες θέσεις στους ΟΤΑ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ