Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις

Με ενισχυμένες τις δυνάμεις της στους μεταλλεργάτες βγήκε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μετάλλου από το 24ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, παρά το αντι- ΠΑΜΕ μπλοκ που συγκρότησαν οι δυνάμεις της συναίνεσης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Εργατική Παρέμβαση), προκειμένου να συρρικνώσουν τη δύναμη των ταξικών δυνάμεων στη νέα διοίκηση της ΠΟΕΜ. Οι αρχαιρεσίες της Κυριακής, με τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, ανέδειξαν τη ΔΑΣ ξανά δεύτερη δύναμη, ενισχυμένη κατά πέντε ψήφους σε σχέση με το προηγούμενο συνέδριο.

Σε σύνολο 214 ψηφισάντων (213 έγκυρα), οι ταξικές δυνάμεις στο μέταλλο πήραν 68 ψήφους (έναντι 63 στις προηγούμενες εκλογές) και διατήρησαν τις 8 έδρες που κατείχαν στην προηγούμενη διοίκηση, εκλέγοντας και τρεις αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Ενα χωρίς προηγούμενο ψηφοθηρικό αλισβερίσι, με πρωταγωνιστές την Εργατική Παρέμβαση και τη ΔΑΚΕ, αλλά με τη συμμετοχή και τις ΠΑΣΚΕ, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στις αρχαιρεσίες της Κυριακής. Η ΠΑΣΚΕ έχασε 3 ψήφους (πήρε 89 από 92), διατήρησε όμως την πλειοψηφία και στη νέα διοίκηση με 11 έδρες. Τρίτη δύναμη με 41 ψήφους και 5 έδρες αναδείχτηκε η ΔΑΚΕ και μια έδρα κατέλαβε η Εργατική Παρέμβαση (ΣΥΝ - ΝΑΡ) με 15 ψήφους. Από τρεις αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ μοιράστηκαν, επίσης, η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ.

Το εκλογικό αποτέλεσμα και ο τρόπος που διαμορφώθηκε, αποτύπωσε ξεκάθαρα τις δυο γραμμές που συγκρούονται στο συνδικαλιστικό κίνημα και οι οποίες αναδείχτηκαν κατά τις δυο πρώτες μέρες του συνεδρίου, μέσα από τις τοποθετήσεις των αντιπροσώπων των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΕΠ από τη μια και της ΔΑΣ από την άλλη. Με δεδομένο τους αρνητικούς για τα συμφέροντα των μεταλλεργατών συσχετισμούς που προέκυψαν από το 24ο συνέδριο της ΠΟΕΜ, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ, να πάρουν μέρος μαζικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Δεκέμβρη και με διαρκή αντεπίθεση να κάνουν δική τους υπόθεση το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ που δίνει λύση στις σημερινές αυξημένες ανάγκες της εργατικής τάξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ