Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Δίπλα στους εργάτες οι αγρότες

«Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», θα βροντοφωνάξουν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι αγρότες της Θεσσαλίας, συμμετέχοντας στα αγωνιστικά συλλαλητήρια που θα γίνουν στη Λάρισα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, στο Βόλο στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας, στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στις 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Αγορά.

Ολες αυτές τις μέρες, το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΥ, όπου στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα συνδιοργανώνουν τα συλλαλητήρια έδωσαν μαζί τη μάχη των προετοιμασιών για την επιτυχία τους με περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους, στις εργατικές συνοικίες των πόλεων και στα χωριά.

Οι αγρότες θα πάρουν μέρος στα συλλαλητήρια, για να διαμαρτυρηθούν, επειδή ο νέος προϋπολογισμός:

- Μειώνει τα κονδύλια για βασικά αγροτικά έργα υποδομής, όπως εγγειοβελτιωτικά, αλλά αυξάνει τις επιδοτήσεις προς τους εμποροβιομηχάνους για δημιουργία και εκσυγχρονισμό μεταποιητικών μονάδων σε βάρος των συνεταιρισμών.

- Δίνει αύξηση - κοροϊδία στην αγροτική σύνταξη, μέχρι 20 ευρώ το μήνα, που δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα των αγροτικών αγώνων για κατώτερη σύνταξη 400 ευρώ το μήνα.

- Δεν επιχορηγεί τον ΕΛΓΑ, που συνειδητά τον οδηγεί στη χρεοκοπία και στην ιδιωτικοποίηση.

- Μειώνει δραστικά τους φόρους στα κέρδη των εμποροβιομηχάνων, αλλά αυξάνει τους φόρους των αγροτών με την αύξηση της έμμεσης φορολογίας.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, ταυτόχρονα, διεκδικούν:

  • Εγκαιρη διάθεση της παραγωγής με ικανοποιητικές τιμές κι επιδοτήσεις
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής και το χτύπημα της κερδοσκοπικής ασυδοσίας στην αγορά των γεωργικών μέσων κι εφοδίων
  • Επιχορηγήσεις του κράτους στον ΕΛΓΑ για πλήρη ασφάλιση της παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου και έγκαιρη καταβολή δίκαιων αποζημιώσεων.
  • Κατώτερη αγροτική σύνταξη στα 400 ευρώ.
  • Μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην ύπαιθρο η δημόσια Υγεία, Πρόνοια και Παιδεία, καθώς και για τη δημιουργία υποδομών στον πολιτισμό και στον αθλητισμό.

Επίσης, θα προβάλλουν την πρόταση της ΠΑΣΥ για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας χωρίς τις ποσοστώσεις στην παραγωγή και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας που επιβάλλει η ΕΕ και με τη στήριξη στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς, που μπορούν να διασφαλίζουν ένα καλό εισόδημα στο συνεταιρισμένο αγρότη, να εξασφαλίζουν φτηνά και υγιεινά τρόφιμα για το λαό και να προωθούν την αναζωογόνηση της ελληνικής υπαίθρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ