Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπόκλιση στην αγορά

«Κανείς δεν προστατεύει τον ιδιώτη γιατρό σήμερα, στην παροχή υπηρεσιών του στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αλλά και στα διάφορα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας διαγνωστικά κέντρα. Απλώς βρίσκεται στα γρανάζια της προσφοράς και της ζήτησης, με πάντα την αδυναμία του, να υψώσει το επιστημονικό του "μπόι", απέναντι σε πανίσχυρα οικονομικά συγκροτήματα. Κυριαρχεί η πρόταση "φύγε εσύ, έλα εσύ". Δεν μπορεί μόνος του πλέον ο ιδιώτης γιατρός να επαναφέρει την αξιοπρέπεια και τους ανθρώπινούς όρους ζωής, μέσα σε ένα τόσο σκληρά εμπορικό περιβάλλον».

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), που ανάμεσα στις προτάσεις της είναι η «πλήρης οργάνωση των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών» για να διεκδικήσουν αύξηση των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων, αύξηση των νοσηλευτικών και χειρουργικών «πακέτων» για όλες τις ειδικότητες και τα καρδιοχειρουργικά περιστατικά των ασφαλιστικών ταμείων με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

Πρόκειται δηλαδή για προτάσεις υπόκλισης στη λογική της αγοράς και της επιχειρηματικότητας στο χώρο της Υγείας. Κι ύστερα αναρωτιούνται. Εκεί δηλαδή που βουλιάζει η αξιοπρέπεια του γιατρού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ