Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Παραπέμπονται για κακούργημα οι υπεύθυνοι

Motion Team

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, με την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου, θα παραπεμφθούν τελικά οι έξι κατηγορούμενοι για το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές Λυκείου από το Μακρυχώρι Ημαθίας.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας. Την αναίρεση του βουλεύματος αυτού ζήτησαν, με αίτησή τους στον Αρειο Πάγο, οι έξι φερόμενοι ως υπαίτιοι του δυστυχήματος.

Ετσι, παραπέμπονται σε δίκη οι Δ. Ντόλας, οδηγός της μοιραίας νταλίκας, Φ. Καβελίδης, συνιδιοκτήτης της εταιρίας «Ακρίτας ΑΕ» και υπεύθυνος φόρτωσης, Αν. Καμέας, συνιδιοκτήτης της εταιρίας, Δ. Χαμπούρης, γενικός διευθυντής, Πολ. Δαρδαμπούνης, διευθυντής του εργοστασίου, Μωυσ. Αλεξάκης, προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου θεωρεί επαρκώς αιτιολογημένο το παραπεμπτικό βούλευμα.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, και οι έξι πρέπει να παραπεμφθούν και να δικαστούν για 21 ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή και 33 επικίνδυνες σωματικές βλάβες (σε βαθμό πλημμελήματος), καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο σε βαθμό κακουργήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έγινε στις 13 Απρίλη 2003, όταν ο Δ. Ντόλας, οδηγός νταλίκας, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο 21 μαθητές από το Μακρυχώρι Ημαθίας, οι οποίοι επέστρεφαν από σχολική εκδρομή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ