Πέμπτη 16 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
«Οι υπηρέτες των εφοπλιστικών συμφερόντων»

Ενας ακόμη «γύρος» δικομματικής αντιπαράθεσης σε υψηλούς τόνους, μακριά από τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών της χώρας, διεξήχθη χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που παρείχε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, για το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Παπουτσής χαρακτήρισε την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας «εκπροσώπους των πιο μαύρων συμφερόντων της ακτοπλοΐας», ενώ τόσο ο Μ. Κεφαλογιάννης, όσο και ο υπουργός Αιγαίου, Αρ. Παυλίδης, κατηγόρησαν τους προκατόχους τους του ΠΑΣΟΚ για «εξυπηρέτηση εφοπλιστικών συμφερόντων». Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής της υφιστάμενης νομοθεσίας, αφού υπάρχει ανάλογη πίεση από την Κομισιόν, ενώ δε διασφαλίζονται οι συνθήκες του... «υγιούς ανταγωνισμού». Δηλαδή, περισσότερα προνόμια στους εφοπλιστές, στο οποίο συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ.

«Η ουσία βρίσκεται πέρα και έξω από την πολιτική σας», τόνισε, παίρνοντας το λόγο, ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, επισημαίνοντας ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να πάρουν θέση στο αν η ακτοπλοΐα αποτελεί ή όχι «κοινωνικό αγαθό». Οπως είπε, «η ακτοπλοΐα είναι μείζονος εθνικής σημασίας θέμα» και «αυτό το αγαθό δεν μπορούμε να το παραδώσουμε στους εφοπλιστές». Αναφερόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι αυτό το αγαθό «το κάνατε αντικείμενο κέρδους και εμπόρευμα,, αφού το πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής σαν πρόβλημα κέρδους». Τόνισε, παράλληλα, ότι «εμείς δε συμμετέχουμε στο Εθνικό Συμβούλιο για την ακτοπλοΐα», αφού «δε δημιουργήθηκε για να προωθήσει τα προβλήματα», κάνοντας λόγο για «ιδιαίτερα αντιλαϊκή πολιτική μετά την άρση του καμποτάζ». Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα: «Τι θα γίνει με τα προβλήματα; Θα έχει ο νησιώτης ασφαλείς, καλές, φθηνές συγκοινωνίες;», υπενθυμίζοντας ότι αναμένονται νέες κινητοποιήσεις των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου. Κατέληξε τονίζοντας ότι οι ακτοπλοϊκές «είναι υποχρέωση του κράτους», σημειώνοντας πως «δισεκατομμύρια ξοδεύουμε κάθε χρόνο για να ενισχύουμε τους εφοπλιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ