Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Δυναμική πορεία μαθητών

«Οι μαθητές δε σκύβουν το κεφάλι, μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη», «Σεισμός - σεισμός πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος». Ηταν το μήνυμα που έστειλαν χτες το πρωί οι μαθητές του Αγρινίου, σε δυναμική κινητοποίηση διεκδικώντας δημόσια και δωρεάν Παιδεία, απαιτώντας το «σχολείο των αναγκών μας».

Οι μαθητές από επτά ΕΛ, δύο ΤΕΕ, τρία Γυμνάσια και του Μουσικού Λυκείου συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αγρινίου, που καλούσε σε τρίωρη αποχή από τα μαθήματα. Ωστόσο και στο Αγρίνιο δεν έλειψαν οι απειλές και οι προσπάθειες τρομοκράτησης από τους διευθυντές σχολείων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 2ου ΕΛ Αγρινίου, όπου ο διευθυντής κλείδωσε την πόρτα του σχολείου προκειμένου να αποτρέψει τους μαθητές να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Παρά το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε εκατοντάδες μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξαν στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία με μαθητικά μουσικά συγκροτήματα. Αμέσως μετά το τέλος της κινητοποίησης, το Συντονιστικό συνεδρίασε και αποφάσισε για νέα μαθητική κινητοποίηση στις 20 Γενάρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ