Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Υποσχέσεις από τον υφυπουργό

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τους Ελληνες φοιτητές στη Βουλγαρία, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη χορήγηση βίζας

Τα μεγάλα προβλήματα από τις αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης βίζας που αντιμετωπίζουν οι Ελληνες φοιτητές στη Βουλγαρία μετέφερε χθες στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Πατσιλινάκος, επισημαίνοντας την οικονομική επιβάρυνση αλλά και την καθυστέρηση που υφίστανται.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εξωτερικών, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, σημείωσε ότι η αλλαγή στο καθεστώς παραμονής «γίνεται στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της χώρας αυτής ως υποψήφιου μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Παράλληλα, δήλωσε ότι μετά από συνεννοήσεις με το ΥΠΕΞ οι βουλγάρικες αρχές «αποφάσισαν να σταματήσουν αυτή την αδιάλλακτη εφαρμογή του νόμου για τους αλλοδαπούς ιδιαίτερα από την Ελλάδα και να αντιμετωπίσουν πλέον αυτή το θέμα πιο διαλλακτικά»

«Αυτή η υπόθεση αφορά το 90% των φοιτητών που είναι στη Βουλγαρία» σημείωσε στην παρέμβαση του ο Γιάννης Πατσιλινάκος. Περιγράφοντας το πρόβλημα, επισήμανε ότι «κινδυνεύουν να χάσουν και την εξεταστική του Γενάρη - Φλεβάρη και ταυτόχρονα να χάσουν συνολικά τη χρονιά τους, γιατί πολλά από τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά. Σήμερα, λοιπόν, πρέπει να περιμένουν τουλάχιστον ένα μήνα για να μπορέσουν να βγάλουν αυτή τη βίζα». Κατέληξε ζητώντας «να συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε τουλάχιστον η κατάθεση των χαρτιών να συνοδεύεται από μια βεβαίωση, η οποία να λύνει προσωρινά το πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ