Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Κινητοποίηση στο Λαύριο

Σε αποχή προχώρησαν χτες όλοι οι μαθητές του 2ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου. Οι μαθητές και γονείς των δύο δημοτικών σχολείων προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση για σύμπτυξη των μαθητών της Β΄ τάξης και απαιτώντας να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά που υπάρχουν τόσο στα δύο σχολεία, αλλά και σε όλες τις σχολικές μονάδες του Λαυρίου.

Για το ίδιο θέμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Κ. Σωτηρίου» έχει προκηρύξει για τις σχολικές μονάδες του Λαυρίου δίωρη στάση εργασίας από τις 8 π.μ. μέχρι τις 10 π.μ. για σήμερα και συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, στις 8.30 το πρωί.

Κύρια αιτήματα του σημερινού συλλαλητηρίου είναι να μπει φρένο στη διαδικασία σύμπτυξης στο 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, να καλυφθούν όλα τα κενά στα συγκεκριμένα σχολεία, αλλά και στα υπόλοιπα σχολεία του Λαυρίου, καθώς και στα σχολεία του 2ου Γραφείου (51 κενά). Παράλληλα, διεκδικείται μείωση των μαθητών ανά τάξη στους 1/20 στο Δημοτικό και 1/15 στο Νηπιαγωγείο και να σταματήσει ο αυταρχισμός της διοίκησης και οι προφορικές εντολές προς τις σχολικές μονάδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ