Σάββατο 25 Δεκέμβρη 2004 - Κυριακή 26 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΑΖΑΜΙΑΣ
Ο Πράσινος Καζαμίας προβλέπει πριν από σας για σας...

Γρηγοριάδης Κώστας

Αν και πλήρεις υποχρεώσεων, λόγω των ημερών, οι συνεργάτες της στήλης από το χώρο της αστρολογίας και της μαντικής επιστήμης και πάλι απάντησαν θετικά στο κάλεσμά μας (για δέκατο χρόνο), δίνοντας τις προβλέψεις τους με την εγκυρότητα και την επιστημοσύνη που τους διακρίνει. Ευχές για έναν ευτυχισμένο καινούριο χρόνο από τη στήλη και τους ...συνεργάτες της!

Γενάρης. Η Συμμετοχική LTD του Γεωργίου Παπανδρέου του Β` υποδέχεται το νέο έτος με διεθνή θεματική διάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν προσωπικότητες από το χώρο του σοσιαλισμού. Μεταξύ άλλων, με εισηγήσεις τους, παρεμβαίνουν οι Μπιλ Κλίντον «Σοσιαλισμός, σεξ και παγκοσμιοποίηση», Κόλιν Πάουελ «Πολυπολιτισμός και βαρβαρότητα», Μαντλίν Ολμπράιτ «Γυναικείο κίνημα και δε συμμαζεύεται», Τόνι Μπλερ «Διεθνής τρομοκρατία ή άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε», Νίκος Κούρκουλος «Διαστάσεις του εκσυγχρονιστικού πολιτισμού», Κωνσταντίνος Τσουκαλάς «Το τέλος της ιστορίας των άλλων μετά το ΠΑΣΟΚ» και Κώστας Σημίτης «Κρυφές και φανερές λογιστικές καταστάσεις και οι κουτόφραγκοι».

Φλεβάρης. Εκλογές για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΝ επανέρχεται στην πρόταση για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο, μετά από πιέσεις της ομάδας Παπαγιαννάκη και των πρασινοκόκκινων συνιστωσών. Ενθερμος υποστηρικτής ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η παρέα του, αλλά και τμήμα της ΝΔ, με πρωτοπαλίκαρα τους Πάνο Καμένο και Απόστολο Ανδεουλάκο. Υπόγεια η πρόταση βρίσκει υποστηριχτές από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Η «Ελευθεροτυπία» δίνει τα ρέστα της, όπως και ο «Αδέσμευτος Τύπος» του κ. Ρίζου, που θεωρεί ότι η πρόταση Παπούλια απαξιώνει τους αγώνες της παράταξης. Κατορθώνουν να συγκεντρώσουν 39 ψήφους, κάνοντας έξω φρενών Καραμανλή και Παπανδρέου.


Μάρτης. Και νέα αναβολή του συνεδρίου, καθότι ο κυρ - Γιώργος συμμετέχει σε επιτροπή αξιολόγησης των γυμναστηρίων της ΕΕ. Από το Συγκρότημα διέρρευσε, όμως (πάντα ξέρουν κάτι παραπάνω σ' αυτό το μαγαζί), ότι η κύρια αιτία είναι η ελλιπής υλικοτεχνική υποδομή, η οποία δημιουργούσε προβλήματα στους καλλιτέχνες που θα κάλυπταν το σόου. Και πιο συγκεκριμένα στους Βαγγέλη Παπαθανασίου, που συνέθεσε τη μουσική υπόκρουση, σε συνδυασμό μ' ένα πολυθέαμα, την Ειρήνη Παπά, που θα απάγγειλε στίχους του ποιητή του ΠΑΣΟΚ Λευτέρη Παπαδόπουλου και του Δημήτρη Πιατά που είχε χρεωθεί τα θεατρικά δρώμενα. Στα χορευτικά είχε εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων.

Απρίλης. Ο πρωθυπουργός, παρά τις προβλέψεις των ΜΜΕ, αποφασίζει ανασχηματισμό. Και πάλι αδειάζει τους εταίρους του (ΠΑΣΟΚ) με ανοίγματα - προκλήσεις. Στο νέο σχήμα συμμετέχουν οι: Γεράσιμος Αρσένης στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο Στέλιος Παπαθεμελής στο Δημόσιας Τάξης, η Ελλη Στάη στο Πολιτισμού και ο αποτυχών για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Κωνσταντόπουλος στο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ανακοινώνεται η «καρατόμηση» του κ. Γκαργκάνα από την Τράπεζα Ελλάδας και η αντικατάστασή του από την κ. Λούκα Κατσέλη. Η σεναριολογία δίνει και παίρνει για διάσπαση στο ΠΑΣΟΚ και για κλίμα αποστασίας καθοδηγούμενο από επιχειρηματικά κέντρα.


Μάης. Παύση εργασιών στο Χρηματιστήριο, ύστερα από νέα κατρακύλα. Ο Αλεξάκης φτιάχνει χρηματιστηριακή εταιρία με συνεταίρο τον Παπαντωνίου, ο οποίος πήρε το μήνυμα ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος στη Συμμετοχική. Ο Εβερτ είδε κι απόειδε και έστειλε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Οι Λομβέρδοι (βουλευτής και δημοσιογράφος) καταγγέλλουν ότι η πράξη του Εβερτ είναι αντεθνική. Το Συγκρότημα Λαμπράκη, πιστό στην ιστορία (και την προϊστορία) του, κηρύσσει νέο ανένδοτο, χρίζοντας ως διευθυντή τον Νίκο Κακαουνάκη.

Ιούνης. Διακόπτεται το πρωτάθλημα ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε ότι ΕΠΟ και ΕΠΑΕ ήταν παράνομες, μετά από προσφυγή του Βίκτορα Μητρόπουλου. Προτείνεται για γήπεδο στον Παναθηναϊκό ο χώρος του Εθνικού Κήπου. Στην ΑΕΚ καταλήγουν σε χώρο στο Πέραμα, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της περιοχής. Σε ειδική ψηφοφορία βραβεύεται ως καλύτερος φίλαθλος ο Αχιλλέας Μπέος, εντιμότερος διαιτητής ο κ. Κασναφέρης, «καθαρότερος» παίχτης ο κ. Ανατολάκης (μετά από κλήρωση, επειδή είχε ισοψηφήσει με το συνάδελφό του κ. Γεωργάτο) και συνεπέστερος δημοσιογράφος ο Ευάγγελος Δουκάκος.

Ιούλης. Παρά τις καταγγελίες που έφτασαν μέχρι τη Βουλή, ο Οργανισμός Αθήνα 2004 εξακολουθεί να λειτουργεί και το 2005. Μάλιστα, προεκτείνει τις δραστηριότητές του και στον πολιτιστικό τομέα. Εμπλέκεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με μετακλήσεις θεατρικών σχημάτων από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο να επικρατεί χάος. Η υπουργός Πολιτισμού, για να επιλύσει το πρόβλημα, καθιερώνει τις διπλές βάρδιες λειτουργίας των χώρων, ένα δοκιμασμένο μοντέλο από τους συναδέλφους της υπουργούς Παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Αύγουστος. Πολυζωγόπουλος και Παπασπύρου στα μαχαίρια, για το ποιος από τους δυο θα αναλάβει πρύτανης στο πρώτο εργατικό πανεπιστήμιο. Κηρύσσουν αμφότεροι απεργία διαρκείας, για να κερδίσουν πόντους. Σύγχυση επικρατεί για το ποιοι απεργούν και ποιοι βρίσκονται σε άδειες. MEGA, ANT-1, ALFA, σε διακαναλική σύνδεση, κάνουν λόγο για ποσοστά πάνω από 95%. Αντάρτικα τραγούδια παιανίζουν και σποτάκια, που παραπέμπουν στο «κίνημα» με τις κατσαρόλες στη Χιλή, βομβαρδίζουν τους τηλεθεατές, οι οποίοι, όμως, κάνουν βουτιές και τους αγνοούν...


Σεπτέμβρης. Η κυρία Κουτσίκου σε αποκλειστική συνέντευξή της στον Τέρενς Κουίκ στο STAR,εξαγγέλλει τις νέες αλλαγές στην Παιδεία,έχοντας εκ δεξιών τον κ. Μπαμπινιώτη και εξ αριστερών τον κ. Βερέμη. Εισάγονται οι γραπτές εξετάσεις στις τρεις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου. Επανέρχονται τα πηλήκια στα αγόρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και οι ποδιές στα κορίτσια σε όλες τις βαθμίδες. Καθιερώνεται η καθαρεύουσα ως επίσημη γλώσσα και το πολυτονικό. Για τα πανεπιστήμια, οι πρυτάνεις θα διορίζονται από την επιτροπή της Βουλής εναλλάξ από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Οκτώβρης. Τριχοτομείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τμήμα του με τους Μισέλ Δημόπουλο και Θόδωρο Αγγελόπουλο κατηφορίζει στην Αθήνα με ταινίες από την παγκόσμια παραγωγή. Στην Πάτρα οδεύουν οι κινηματογραφιστές του ΠΑΣΟΚ, με χορηγούς το Μέγαρο Μουσικής και τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ του κ. Μυτιληναίου. Διευθυντής αναλαμβάνει ο σκηνοθέτης της Αλλαγής κ. Μπιρσίμ. Στη Θεσσαλονίκη διαγωνίζονται οι ταινίες του Κέντρου Κινηματογράφου και οι βιντεοταινίες. Εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος αναλαμβάνει ο μητροπολίτης Πειραιά Καλλίνικος.

Νοέμβρης. Ανατροπές στο Fame Story. Η Ακαδημία ενισχύεται με νέα άφθαρτα πρόσωπα και επιτυχημένα στο χώρο τους. Στιλίστας ο Ευάγγελος Βενιζέλος (με ειδικές γνώσεις), χορογραφίες ο Ακης Τσοχατζόπουλος (με ειδικότητα στο ζεϊμπέκικο), ορθοφωνία η Αννα Παναγιωταρέα (άνευ σχολίων), κίνηση η Μαρία Δαμανάκη (οι διαδρομές της σε όλους τους πολιτικούς χώρους ήταν το σημαντικότερο ατού στο βιογραφικό της) και φωνητικά ο Κίμων Κουλούρης (με θητεία στις λαϊκές). Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, βαθύς γνώστης της ευρωπαϊκής μουσικής. Παρουσιαστές το αχτύπητο δίδυμο Κουναλάκη - Μπίστη.


Δεκέμβρης. Σε οικονομικό αδιέξοδο το ΠΑΣΟΚ. Οι απολύσεις υπαλλήλων συνεχίζονται και η οικονομική εξόρμηση δεν αποδίδει. Αποφασίζεται οι τοπικές οργανώσεις να βγουν να πουν τα κάλαντα και τα έσοδα να πάνε στη Χ. Τρικούπη. Ζητούνται εναγωνίως χορηγοί. Η φαντασία της ηγετικής ομάδας καταφεύγει σε ριζοσπαστικές προτάσεις. Επιδείξεις μόδας υπό την επιμέλεια του κ. Χατζηστεφάνου, συνεστιάσεις σε in μαγαζιά υπό το πρόσταγμα της κ. Συλβάνας Ράπτη και συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους με τους Διονύση Σαββόπουλο και Θάνο Μικρούτσικο, που θα μεταδοθούν Live από το MAGIC και το FLASH.



Ο Πράσινος Καζαμίας
και για την αντιγραφή:Νίκος ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣΣκίτσα: Κώστας ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ