Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ
Χριστούγεννα και απλήρωτοι...

«Μαύρα» Χριστούγεννα προμηνύονται για δεκάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους στα Ξενοδοχεία «ΔΕΛΦΟΙ», στο κέντρο της Αθήνας και «ΑΥΡΑ» στη Ραφήνα, εκμετάλλευσης κ. Βλαχούλη, καθώς δεν έχουν πληρωθεί το δώρο Χριστουγέννων, τους μισθούς Οκτώβρη, Νοέμβρη και Δεκέμβρη καθώς και το Ολυμπιακό επίδομα. Στο πλευρό των εργαζομένων στέκεται αποφασιστικά ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, ενώ χτες με απόφασή του οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο «ΔΕΛΦΟΙ» πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας (4μ.μ. - 7μ.μ.) για την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Σήμερα, οι εργαζόμενοι στο «ΔΕΛΦΟΙ» θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, η οποία θα ξεκινήσει από τις 7 το πρωί και θα λήξει στις 7 το πρωί του Σαββάτου.

Υπενθυμίζεται ότι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των δύο ξενοδοχείων αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό προβλήματα με την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Μετά την επανειλημμένη αθέτηση των υποσχέσεων του ιδιοκτήτη, κ. Βλαχούλη, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ξεκίνησαν στις 2 Δεκέμβρη επίσχεση εργασίας. Η κινητοποίηση ανάγκασε τον εργοδότη να τους καταβάλλει τον έναν από τους δύο μισθούς που τους χρωστούσε.

Χτες, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο ξενοδοχείο «ΑΥΡΑ» ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Παράλληλα, ο κ. Βλαχούλης διαδίδει ότι μεταβιβάζει τις δύο επιχειρήσεις σε άλλους ιδιοκτήτες. Στο «ΑΥΡΑ» εμφανίστηκε χτες άλλη ιδιοκτήτρια, η οποία ισχυρίστηκε ότι κάνει προσπάθεια και σήμερα θα δώσει ένα μεγάλο ποσό από τα οφειλόμενα.

Στο πλευρό των εργαζομένων στο ξενοδοχείο «ΔΕΛΦΟΙ» βρέθηκε και ο Γ. Πέρρος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, δηλώνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ