Παρασκευή 24 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΡΝΤΑΓΚ»
Στον κοινό αγώνα η διέξοδος

Η ανάγκη οι εργαζόμενοι της «Κόρνταγκ», να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με τους συναδέλφους τους στα άλλα εργοστάσια του ομίλου Ηλιάδη και να αντιμετωπίσουν από κοινού την επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία με τις πλάτες της κυβέρνησης στα εργασιακά τους δικαιώματα, προβάλλει ακόμα πιο έντονα σήμερα, σημειώνουν στελέχη της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος Ελλάδας.

Η ΟΕΚΙΔΕ, σαν Ομοσπονδία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων του κλάδου, συνεχίζει να είναι στο πλευρό των εργαζομένων της «Κόρνταγκ» και των άλλων εργαζομένων στον όμιλο και προτάσσει την αναγκαιότητα να βρει αγωνιστική συνέχεια η πετυχημένη πρόσφατη απεργία και συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 25 Νοέμβρη, στην οποία αναδείχτηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου, μαζί και αυτά των εργαζομένων στην «Κόρνταγκ». Αναδείχτηκε, όμως, και ο κοινός αντίπαλος, που δεν είναι άλλος από τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των συνδικαλιστικών τους εκφραστών, με τις οποίες η ΟΕΚΙΔΕ είναι σε διαρκή αντίθεση και αντιπαράθεση.

Κοινά τα προβλήματα για τους εργαζόμενους στον κλάδο

Αφορμή για την επισήμανση έγινε επιστολή προς το «Ριζοσπάστη», από το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της «Κόρνταγκ» που εκφράζει τη διαφωνία του, με τον τρόπο που παρουσιάστηκε από την εφημερίδα η στάση του Γ.Γ. του Σωματείου, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του βουλευτή Πιερίας του ΠΑΣΟΚ Θ. Παπαγεωργίου, κατά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο υπουργείο Εργασίας με τον υφυπουργό Γ. Γιακουμάτο στις 16 Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται ότι οι προαναφερόμενοι συνδικαλιστές και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχαν ζητήσει να μην παραβρίσκονται στη συνάντηση με τον υφυπουργό οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από τα άλλα εργοστάσια του ομίλου Ηλιάδη («Βαφεία Κιλκίς» και «Ηλτέξ») - αν και παραβρίσκονταν την ίδια μέρα στο υπουργείο - με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν κληθεί και ότι η περίπτωσή τους ήταν διαφορετική από εκείνη των εργαζομένων στην «Κόρνταγκ».

Σχολιάζοντας την επιστολή, συνδικαλιστές του κλάδου καταθέτουν την πεποίθησή τους ότι μόνο η κοινή δράση, ο συντονισμός του αγώνα και η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να φέρει αποτελέσματα, καθώς τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι της «Κόρνταγκ» τα έχουν ζήσει και τα ζουν εκατοντάδες άλλοι εργαζόμενοι στον κλάδο, όπως εκείνοι της «ΚΟΜΟΤΕΞ» και των Κλωστηρίων Πρεβέζης, αλλά και οι απολυμένοι της «Τρικολάν» και της «Κομοτέξ», με τον κατάλογο να μην έχει τέλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ