Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αναγκαία η αλλαγή ρότας

Ξεκινά αύριο, με την πλειοψηφία της διοίκησης να στηρίζει κυβερνητικές επιλογές

Αρχίζει αύριο το ετήσιο απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, το οποίο και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΚΠ το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων από εφτά ναυτεργατικά σωματεία που δεν εφαρμόζουν την απλή αναλογική, αντιπροσώπων από τέσσερα σωματεία που δεν έχουν εκλεγεί νόμιμα, καθώς και τη συμμετοχή των αντιπροσώπων της Ενωσης Ναυτών, παρά το όργιο νοθείας που έγινε στις εκλογές της Ενωσης!

Επιπλέον, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ ο απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσης, τον οποίο θα κληθούν να κρίνουν οι αντιπρόσωποι, σε καμία περίπτωση δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και δεν κινείται στη λογική της οργάνωσης και της ανάπτυξης αγώνων! Ενδεικτικό της πλήρους ενσωμάτωσης των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στα γρανάζια της ασκούμενης αντεργατικής κυβερνητικής πολιτικής, είναι το αίτημα που θέτουν στον προγραμματισμό δράσης για «πλήρη εφαρμογή» του αντεργατικού «Εθνικού Σχεδίου δράσης για την απασχόληση»!

Η «Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση» (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) που κόντρα σ' αυτές τις επιλογές όλο το προηγούμενο διάστημα πάλεψε για την ενότητα των εργαζομένων και την ανάπτυξη αγώνων για τη λύση των πραγματικών προβλημάτων, καταψήφισε και τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ