Παρασκευή 12 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ «Η ΘΑΣΟΣ»
Αγωνιστικό προσκλητήριο

Κάλεσμα αντίστασης στα εργοδοτικά σχέδια και την απόλυση του γραμματέα της Ενωσης

Να «φουντάρουν» τα σχέδια διάλυσης που επεξεργάζονται υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και εφοπλιστές της πορθμειακή γραμμής Καβάλας - Θάσου, σε βάρος του αγωνιστικού σωματείου Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ», καλεί με ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς της περιοχής και κάθε δημοκράτη. Η διοίκηση καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν δίπλα στο σωματείο και να αντικρούσουν την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του γενικού γραμματέα του σωματείου Κώστα Ντούκα, από το πλοίο «ΚΑΒΑΛΑ» της Ναυτιλιακής Εταιρίας ΚΑΒΑΛΑ, που αποτελεί την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του σωματείου. Επίθεση που έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται εδώ και ένα χρόνο με ανάλογες διώξεις σε βάρος και άλλων μελών της διοίκησης.

Η διοίκηση χαρακτηρίζει την απόλυση του συνδικαλιστή ως πολιτική δίωξη, με την οποία επιχειρείται να περάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς, προκειμένου να «χτυπηθεί» «η αδιάλλακτη και ασυμβίβαστη στάση του σωματείου και του γενικού γραμματέα του». Οι πλοιοκτήτριες εταιρίες ΝΕΚ, ΝΕΡ και ΑΝΕΘ, συνεχίζει η ανακοίνωση, καθημερινά πιέζουν συνδικαλιστές για να «αποκηρύξουν» το σωματείο «έτσι, ώστε να μην υπάρχει καμία εστία αντίστασης στις αντεργατικές, αντιαναπτυξιακές, αντιλαϊκές επιλογές τους».

Επισημαίνεται ακόμα ότι η νέα επίθεση σε βάρος του σωματείου έρχεται λίγο καιρό μετά την αγωνιστική του στάση ενάντια στην αντεργατική εγκύκλιο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για τα πλοία «μικρής χωρητικότητας», με την οποία υποβαθμίζονταν τα διπλώματα μιας σειράς ειδικοτήτων των ναυτεργατών, ανατρέποντας τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και παραβιάζοντας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ