Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Κλιμάκωση της στρατοκρατίας

Αυταρχισμός, απειλές, χτύπημα εργασιακών κατακτήσεων πολιτικών υπαλλήλων και λιμενικών είναι ό,τι κυριαρχεί αυτή την περίοδο σε Διευθύνσεις της Γενικής Γραμματείας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής (ΓΓΛΛΠ) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Σύμφωνα με καταγγελίες, στη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών της Γραμματείας, από τα μέσα Οκτώβρη οπότε πάτησε το πόδι του ο νέος διευθυντής Εμμανουήλ Παπαδημητράκης - οποίος έχει φροντίσει από την πρώτη στιγμή να κάνει γνωστό ότι «ανήκει στο στενό περιβάλλον του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννη» - η συγκεκριμένη Διεύθυνση τείνει να μετατραπεί σε στρατόπεδο καθώς ο ίδιος συμπεριφέρεται σαν στρατιωτικός διοικητής! Στη Διεύθυνση Πολιτικού Προσωπικού της ΓΓΛΛΠ από τον Αύγουστο εντελώς ξαφνικά «κόπηκε» η λεγόμενη μηχανογραφική άδεια που λαμβάνουν όσοι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν υπολογιστή περισσότερο από 4 ώρες ημερησίως.

Οσον αφορά τη Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών, το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι ο διευθυντής με διάφορα προσχήματα, αξιώνει από τους εργαζόμενους στις 3 το μεσημέρι που λήγει το ωράριο, να τον ρωτούν αν μπορούν να αποχωρήσουν, ενώ αρκετές φορές τους έχει κρατήσει μέχρι αργά το βράδυ χωρίς να τους καταβληθούν οι νόμιμες υπερωρίες. Οποιος αρνείται να... συμμορφωθεί στις διαταγές του - και αυτοί κυρίως είναι οι πολιτικοί υπάλληλοι, αφού στους λιμενικούς κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους η «Δαμόκλειος Σπάθη» του στρατιωτικού κώδικα - απειλείται με ΕΔΕ, κλήσεις σε απολογία και δυσμενείς μεταθέσεις.

Οσον αφορά τη μηχανογραφική άδεια, αυτή σταμάτησε να χορηγείται στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού με απόφαση της Διευθύντριας Νικολέτας Καταντωνάκη η οποία σκέφτηκε να «δει» αν οι υπάλληλοι τη δικαιούνται! Στο μεταξύ έχουν περάσει 4 μήνες και βέβαια οι άδειες χάνονται.

Οπως «διαρρέετε» αυτά τα φαινόμενα ίσως έχουν να κάνουν με την πλήρη στρατιωτικοποίηση της Γραμματείας καθώς, σύμφωνα με έντονη φημολογία, επίκειται αλλαγή της λειτουργίας της. Η αλλαγή αυτή έχει σκοπό, εκτός των άλλων, να βολευτούν και κάποιοι λιμενικοί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ