Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΠΘ
Απεργούν απέναντι στους εργολάβους

Σε αποχή από τη δουλιά τους προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που επί 10 και 15 χρόνια απασχολούνται στο ίδρυμα μέσω εργολάβων και από τις 2 του Γενάρη πετιούνται στην ανεργία, επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές συμβάσεις. Σήμερα θα πραγματοποιήσουν απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Ενώ είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους μέσα από πολυήμερες κινητοποιήσεις, αντίστοιχες με αυτές που πραγματοποίησαν και πριν 2 χρόνια, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλιά.

Οι 500 εργαζόμενοι απαιτούν τη μονιμοποίησή τους και κατάργηση του θεσμού των εργολαβιών που τους κρατά ομήρους, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Στο πλευρό τους βρίσκεται σταθερός συμπαραστάτης το ΠΑΜΕ. Δίνει τη μάχη δίπλα τους, ανάμεσά τους, μαζί τους. Οπως πριν δύο χρόνια, έτσι και τώρα.

Με ανακοίνωσή της η Τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, ενωμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων που προωθείται μέσα από το θεσμό των εργολαβιών. Οπως καταγγέλλει, «μερικοί ιδιώτες, με τις πλάτες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (που τους εγκατέστησε) και της ΝΔ (που συνεχίζει), αξιοποιώντας την πολιτική της ΕΕ που επιτάσσει παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα. Δεν τηρούν κανένα νόμο. Κατακλέβουν "νόμιμα" το Δημόσιο, κατακλέβουν και τους εργαζόμενους στην αμοιβή, την τριετία, το ένσημο, την άδεια, τα δικαιώματα. Η τρομοκρατία είναι το εργαλείο τους για να μην ανοίγουν στόματα». Και σημειώνει πως «οι εργαζόμενοι ενωμένοι μπορούν να σπάσουν την τρομοκρατία. Μαζί με φοιτητές, καθηγητές, μόνιμο προσωπικό, μπορούν να πετάξουν τους εργολάβους έξω από το πανεπιστήμιο. Μπορούν να κερδίσουν μονιμοποίηση, σταθερή δουλιά για όλους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία εργολαβικών εργαζομένων στον ΔΕΣΦΑ (2018-11-16 00:00:00.0)
Ενταση της πάλης και συμμετοχή στην απεργία (2009-12-10 00:00:00.0)
Ανέλαβε... εργολαβικά το χτύπημα των δικαιωμάτων τους (2006-08-25 00:00:00.0)
Αποφασιστικά στην απεργιακή μάχη (2006-07-20 00:00:00.0)
Γιορτές στο μετερίζι του αγώνα (2004-12-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ