Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γιορτές στο μετερίζι του αγώνα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ενωμένοι σαν μια γροθιά, συνεχίζουν τον αγώνα οι 500 εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ, και απαιτούν εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν και να σταματήσει ο θεσμός της εργολαβίας που χρόνια τώρα τους κρατά εργασιακά ομήρους χωρίς δικαιώματα και με εξευτελιστικές αμοιβές. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ΑΠΘ μέσω εργολάβων από τις 2.1.2005 μένουν άνεργοι. Το ΑΠΘ ακόμη δεν έχει υπογράψει τις συμβάσεις ανάθεσης των εργολαβιών για το 2005 επειδή μαίνεται ο πόλεμος (δικαστική διαμάχη) μεταξύ των εργολάβων για το ποιος θα βάλει στο χέρι το ζεστό χρήμα που μοιράζεται.

Χτες το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση έξω από το κτίριο διοίκησης του Πανεπιστημίου και διαδήλωσαν δυναμικά την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. «Κάθε μέρα και όλη μέρα θα βρισκόμαστε εδώ», δηλώνουν και ετοιμάζονται σήμερα παραμονή πρωτοχρονιάς να στήσουν τη δική τους αγωνιστική γιορτή έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς θα συγκεντρωθούν και πάλι στο χώρο για να κόψουν την πίτα.

Στο πλευρό τους, συμπαραστάτες στην πάλη τους βρέθηκαν χτες εκπρόσωποι του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, αλλά και εκπρόσωποι άλλων πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων.

Σήμερα το πρωί θα συγκεντρωθούν πάλι στο χώρο του πανεπιστημίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ