Παρασκευή 31 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ - ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΔΕΡΜΑ
Η νέα πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη

Σε αγωνιστική εγρήγορση καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η ΟΕΚΙΔΕ, μπροστά στο νέο γύρο αντεργατικών μέτρων που απεργάζονται κυβέρνηση και βιομήχανοι

Σε αγωνιστική εγρήγορση, προκειμένου να αποκρούσουν τη νέα αντεργατική επίθεση που σχεδιάζουν κυβέρνηση και βιομήχανοι, καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος. Οι βιομήχανοι της κλωστοϋφαντουργίας και της ένδυσης, με πρόσχημα την απελευθέρωση των εισαγωγών από τις τρίτες χώρες που μπαίνει σε ισχύ από αύριο, 1-1-2005, εκβιάζουν για νέα προνόμια και επιδοτήσεις και παράλληλα σχεδιάζουν χτύπημα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Απαιτούν από την κυβέρνηση τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών τους, τουλάχιστον κατά 50% την επόμενη τριετία. Οι βιομήχανοι της Ενδυσης εξειδικεύουν μάλιστα το αίτημα και ζητάνε να μειωθούν άμεσα οι εργοδοτικές τους εισφορές για την Κοινωνική Ασφάλιση κατά 50% στις επιχειρήσεις της Δ΄ Ζώνης κινήτρων του αναπτυξιακού νόμου και κατά 30% στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η ΟΕΚΙΔΕ χαρακτηρίζει τις νέες απαιτήσεις των βιομηχάνων πρόκληση για τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες του κλάδου, αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες σημειώνει πως οι βιομήχανοι «αξιοποιώντας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, όπως έκαναν και το προηγούμενο διάστημα με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, βάζουν τα εργατικά δικαιώματα μέσα στις μυλόπετρες του καπιταλιστικού ανταγωνισμού. Στόχος τους είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, οι απολύσεις, το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, η καθήλωση των μισθών, η απαλλαγή τους από την εργοδοτική ασφαλιστική εισφορά».

Η ΟΕΚΙΔΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία να εντείνουν τις προσπάθειες για καλύτερη οργάνωση και αποφασιστική δράση, ώστε να δοθεί συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που πυροδοτήθηκαν με την επιτυχημένη πανελλαδική απεργία στις 25 Νοέμβρη. Καλεί τους εργαζόμενους αγωνιστικά να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη δουλιά και να ισχυροποιήσουν το μέτωπο ενάντια στις απολύσεις. Να παλέψουν για να μην περάσουν τα σχέδια για μείωση της ασφαλιστικής εργοδοτικής εισφοράς και την καταπάτηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που έχουν απομείνει. Να διεκδικήσουν εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους και να επιβάλουν να πληρώσει η εργοδοσία και το κράτος. Να διεκδικήσουν κλαδική συλλογική σύμβαση με ουσιαστικά δικαιώματα, με 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό και 48 ευρώ κατώτερο ημερομίσθιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ