Κυριακή 16 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ωραία παραμύθια

Καινοτομία αποτελεί η νέα σειρά παιδικών βιβλίων με CD με τίτλο «Γέλια Τραγούδια Ποιήματα - Μελωδικές Ιστορίες» από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» μια και συνδυάζει τη μουσική με το γραπτό λόγο.

Συγκεκριμένα είναι τα βιβλία «Παιχνίδι με τα όνειρα» και «Παιχνίδι με το λύκο» της Αργυρώς Κοκορέλη.

Το «Παιχνίδι με τα όνειρα» είναι μια ιστορία χιλίων φεγγαριών και ονείρων, που την αγκαλιάζουν τρυφερά και με χιούμορ οι ζωγραφιές της Φωτεινής Στεφανίδη και η μουσική της Φανής Κοσώνα. Το βιβλίο προσεγγίζει με συγκίνηση και τρυφερότητα τη δύσκολη, αρκετές φορές, σχέση μάνας με κόρη. Το όνειρο της Αναστασίας ταξιδεύει και συμπληρώνεται από το όνειρο της μάνας. Ετσι η δυσκολεμένη σχέση γίνεται μοναδική και η αγάπη γεφυρώνει τις αντιθέσεις.

Το «Παιχνίδι με το λύκο» είναι μια υπέροχη ιστορία για παιδιά και μεγάλους, που ζωντανεύει μέσα από την εικονογράφηση του Βασίλη Παπατσαρούχα και τη μουσική του Βασίλη Ρώτα. Ενα βιβλίο που σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται χιουμοριστικό, σε δεύτερο επίπεδο μπορεί κανείς να διακρίνει υπαινιγμούς έρωτα και εξουσίας, αθωότητας και πονηριάς, αυστηρότητας και τρυφεράδας.

***

Το βιβλίο «24 παραμύθια (για γέλια και για γράμματα)» της Παυλίνας Παμπούδη από τις εκδόσεις Ροές Παραμυθολογοτεχνία είναι ένα διασκεδαστικό βιβλίο για παιδιά κάθε ηλικίας (σημερινά, χτεσινά, αυριανά, παντοτινά), που μέσα από μικρές χαριτωμένες ιστοριούλες η συγγραφέας «παίζει» με τα γράμματα του αλφάβητου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ