Κυριακή 16 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΘΗΒΑ
Ξεκρέμαστοι οι εργαζόμενοι

Δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου παραγωγής CD, ΟΜP (Oprical Medial Pudaction) της «Intersonic», με την παρουσία του τότε πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη, στην τελετή εγκαινίων του, τα πρώτα ανησυχητικά σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους για τους εργαζόμενους και το εργασιακό τους μέλλον.

Η επιχείρηση δεν έχει καταβάλει στους 260 εργαζόμενους που απασχολεί τα δεδουλευμένα του μήνα Δεκέμβρη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τραπεζικός δανεισμός της και η υπερχρέωσή της, μπορεί να οδηγήσουν και σε λύσεις... εκκαθάρισης, την οποία επιδιώκουν οι τραπεζίτες. Βέβαια, η ανυπαρξία συνδικαλιστικής οργάνωσης στο χώρο, που έχει επιβάλει η εργοδοσία, δυσκολεύει τα πράγματα και τις κινήσεις των εργαζομένων, που ενδέχεται να πληρώσουν το «μάρμαρο».

Σε μια άλλη επιχείρηση, τώρα, την «Extral», πάλι στη βιομηχανική ζώνη Θηβών, η εργοδοσία έχει καθιερώσει την τμηματική καταβολή των δεδουλευμένων ή και την καθυστέρηση της καταβολής τους από ένα έως και τρεις μήνες. Επιπλέον, την περίοδο αυτή, δεν έχει καταβάλει μισθό και δώρα του μηνός Δεκεμβρίου, ενώ οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Επιθεώρηση Εργασίας κ.ά.) αρκούνται σε συστάσεις ή απλώς... παρακολουθούν τις αντεργατικές ενέργειες των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ