Σάββατο 15 Γενάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ - ΒΑΦΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Οι ιδιοκτήτες ευημερούν

Συζητήθηκε χτες η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ

Εργάτες των Βαφείων έξω από το εργοστάσιο την Πρωτοχρονιά
Εργάτες των Βαφείων έξω από το εργοστάσιο την Πρωτοχρονιά
Σε μια ακόμη επίδειξη ουσιαστικής αδιαφορίας απέναντι σε απλήρωτους εργαζόμενους επιδόθηκε χτες, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εργασίας Γεράσιμος Γιακουμάτος, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αγγελου Τζέκη για τα «ΒΑΦΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ», όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα.

Ο υφυπουργός επικαλέστηκε την κρίση του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και παρουσίασε ως κυβερνητική αρωγή την παροχή επιδόματος 700 ευρώ. Παράλληλα, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταβάλλει οφειλές ιδιωτικών επιχειρήσεων.

«Είναι βέβαια γνωστό ότι η κλωστοϋφαντουργία θυσιάστηκε και στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με τις δοσοληψίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου γνωρίζουμε ότι από 1.1.2005 δεν υπάρχει πλέον καμία ποσόστωση στα ζητήματα κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης» τόνισε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αγγελος Τζέκης, επισημαίνοντας πως «το ζήτημα δεν είναι ότι πτωχεύουν οι εταιρίες, αλλά ότι οι ιδιοκτήτες ευημερούν και έχουν στρέψει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε άλλους τομείς. Εκείνοι όμως που πραγματικά βρίσκονται σε δραματικότατη θέση είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι». Πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι των «ΒΑΦΕΙΩΝ Κιλκίς απαιτούν κοντά στο 1.000.000 ευρώ που χρωστάει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας και δεν το αποδίδει. Γι' αυτό το θέμα βέβαια δεν ακούσαμε από τον κύριο υφυπουργό τι μέτρα θα πάρει, ούτως ώστε να αποδοθεί». Κατέληξε, τονίζοντας ότι «το νομικό πλαίσιο έχει διαμορφωθεί από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις με αυτόν τον τρόπο, ώστε οι επιχειρηματίες να δρουν όπως θέλουν αυτοί σε βάρος των εργαζομένων», ενώ κατήγγειλε την προσπάθεια των εικονικά νέων ιδιοκτητών του εργοστασίου (πρόκειται για την κόρη του ιδιοκτήτη) να λειτουργήσει την επιχείρηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ